Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, robie wizualizacje koncepcji przebudowy folwarku na kompleks pelniacy funkcje gastronomiczne, hotelowe, konferencyjne i sportowe.

Poki co jest sporo bledow i brakuje szczegolow

na razie chce sprawdzic jak bedzie wygladala scena z bardziej realistycznymi materialami..

chce tez wrzucic jako background w enviroment jakies niebo, ale mam problem- niebo pojawia sie na calym renderze, nawet na betonie czy trawie. wiecie co moze byc nie tak?

zastanawiam sie, co jest nie tak ze swiatlem i cieniami..

001jk3.th.jpg

005gi9.th.jpg

002uq0.th.jpg

007bps1.th.jpg

001rr7.th.jpg

pozdrawiam, gs

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

czekam na jakies komentarze, musze sie pospieszyc z tym bo czasu zostalo niewiele

pozdrawiam i zachecam do komentowania. gs

Napisano

słabiutko to wyglada... na poczatek proponuje zrobic dobre modele a potem oswietlac bo narazie to sa roznego rozmiaru boksy... swiatlo słabiutenkie. CZym rednerujesz? jesli chodzi o niebo to zrob sobie tube naokolo tego wszystkiego i wrzuc na to teksture... :]

ale polecam rozpoczac od nowa. ehh ze mi sie takie fajne tematy nie trafiaja :]]

Napisano

ostatnio oglądałem program "Sonda" z lat 80-tych o grafice 3d. Kolesie pokazywali podobne rendery. ciężko doradzić bo wszystko jest kiepskie. na początek zrób modele dobre, potem zacznij oświetlać od wrzucenia światła sky i włączenia w advanced lighting light tracera, możesz też do tego dodać światło direct target.

powodzenia

Napisano
  • Autor

zdaje sobie sprawe z tego ze scena jest slabo wymodelowana. nie znam jeszcze za dobrze maxa, problem tkwi rowniez w niedoborze czasu, musze dzisiaj zrobic rendery i wrzucic na plansze. wiec staram sie zeby to co juz jest wyszlo jak najlepiej.

mam problem z wylaczeniem jakiegos swiatla- wylaczylem wszystkie swiatla, ies, enviroment i dalej cos swieci- moze to jakiej oswietlenie viewportu? nie wiecie jak wylaczyc to swiatlo?

pozdrawiam

my.php?image=026uf3.jpg

025ks7.th.jpg

024fr9.th.jpg