Napisano 30 Marzec 200718 l Witam, robie wizualizacje koncepcji przebudowy folwarku na kompleks pelniacy funkcje gastronomiczne, hotelowe, konferencyjne i sportowe. Poki co jest sporo bledow i brakuje szczegolow na razie chce sprawdzic jak bedzie wygladala scena z bardziej realistycznymi materialami.. chce tez wrzucic jako background w enviroment jakies niebo, ale mam problem- niebo pojawia sie na calym renderze, nawet na betonie czy trawie. wiecie co moze byc nie tak? zastanawiam sie, co jest nie tak ze swiatlem i cieniami.. pozdrawiam, gs
Napisano 31 Marzec 200718 l Autor czekam na jakies komentarze, musze sie pospieszyc z tym bo czasu zostalo niewiele pozdrawiam i zachecam do komentowania. gs
Napisano 31 Marzec 200718 l słabiutko to wyglada... na poczatek proponuje zrobic dobre modele a potem oswietlac bo narazie to sa roznego rozmiaru boksy... swiatlo słabiutenkie. CZym rednerujesz? jesli chodzi o niebo to zrob sobie tube naokolo tego wszystkiego i wrzuc na to teksture... :] ale polecam rozpoczac od nowa. ehh ze mi sie takie fajne tematy nie trafiaja :]]
Napisano 31 Marzec 200718 l ostatnio oglądałem program "Sonda" z lat 80-tych o grafice 3d. Kolesie pokazywali podobne rendery. ciężko doradzić bo wszystko jest kiepskie. na początek zrób modele dobre, potem zacznij oświetlać od wrzucenia światła sky i włączenia w advanced lighting light tracera, możesz też do tego dodać światło direct target. powodzenia
Napisano 1 Kwiecień 200718 l Autor zdaje sobie sprawe z tego ze scena jest slabo wymodelowana. nie znam jeszcze za dobrze maxa, problem tkwi rowniez w niedoborze czasu, musze dzisiaj zrobic rendery i wrzucic na plansze. wiec staram sie zeby to co juz jest wyszlo jak najlepiej. mam problem z wylaczeniem jakiegos swiatla- wylaczylem wszystkie swiatla, ies, enviroment i dalej cos swieci- moze to jakiej oswietlenie viewportu? nie wiecie jak wylaczyc to swiatlo? pozdrawiam