Posted March 31, 200718 yr Witam, od dłuższego czasu korzystam sobie z zestawu kina domowego, swego czasu (ok. 2 lat temu) było dosc kosztowne, świetnie gra i wogóle jestem zadowolony. ok. 1 roku temu do zestawu zostało dokupiony sobwoofer nijakiej firmy TONSIL co niezmienia faktu ze tysiaczek poszedł się ... . Jednak teraz gdy podłanczam to pod kompa on w pewnym sensie nie działa, oto opis problemu: OBJASNIENIA DO OBRAZKA: G - głośniki M - karta muzyczna (Sound Blaster Audigy 2 NX [zewnętrza]) S - subwoofer A - amplituner A wiec tak, zestaw jest mniej wiecej rozstawiony tak jak widac to na obrazku jednak to chyba nie ma znaczenia :), nie znam sie za bardzo takze sie nie smiac z mojego pro nazewnictwa :], Wszystkie głośniki są podłączone do amplitunera, do takich jakby to nazwac dziurek gdzie które sie domyka takimi nakrętkami :). Nastepnie z otworków podpisanych 7-th direct idą trzy kabelki, z jednej strony są takim czerwono - bialym chinchem a z drugiej mają takie wejscie jak słuchawki dzięki czemu mogłem je podpiąc pod karte dzwiękową. I wszystko super działa, jestem caly happy kiedy dzwiek mam rozdzielony i slysze jak w grach mnie zachodzą od tyłu czy tez jak słucham piosenek w trybie surround. Jednak przejdzmy teraz do głównego problemu, Chodzi o subwoofer, jest podłączony z takim kabelkiem gdzie z dwóch stron są chinche czerwono - białe :), w amplitunerze mam dwie dziurki które podejrzewam o chec do podłączenia sie pod mój basser :). Są to otóz, Pre-out subwoofer oraz Subwoofer pod który bym nie podłączył nie dziala :(. Nie wiem co z tym zrobic, najlepsze jest to, że gdy mam tryb AUX (wtedy musze poprzelanczac kabelki z 7-th direct na AUX przez co trace "przestrzennosc" w glosnikach, subwoofer działa prawidlowo. Prosze o pomoc :) wiem ze tutejsi fascynaci tego typu sprzętu napewno coś zaradzą :)