Krystian Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Witam ponownie na szacownym forum. Chciałbym zaprezentować małą przeróbkę mojej łazienki, co mam zamiar zrobić latem. Was proszę o krytyczną ocenę tej wizki. Pozdr. Ps. Max 7, mental, modeling własny(poza kwiatkiem).
tadzio Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 sorry za szcerosc ale brzydkie to to...wszystko. nie odbierz tych slow zle. nie chce Ci dokazywac, wymadrzac sie i Cie umniejszac, ale po prostu... no kiepskie to jest... pozdrawiam i pracuj dalej ;)
gregorjan Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Szyba trochę jak lustro Kafelki te od wanny trochę za duże i daj albo refleks albo bardziej wyrazisty mat Zlew-nawet nawet-daj mu trochę refleksu Ściana-raczej powinny być kafelki niż tapeta(np.przy zlewie). Chociaż to każdego gust:) -Światło-nad zlewem może jakieś. Dałeś GI w ogóle? -Nad szafką(po prawej) trochę popracuj-może uchwyt, jakaś obramówka Jeżeli ma służyć tylko do wzornictwa własnego -może być. W innym razie troche to popraw. Ogólnie nie jest źle;P
Synthax Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Według mnie powinieneś ograniczyć na początku środki. Pomysl na początku bardziej o przestrzeni niż matariałach. Gdy za wiele się dzieje najczęściej źle to wyglada. Sam walcze z tym. Kiedy opracujesz układ bryłowy, pomyśl o atmosferze miejsca. Dopiero potem jakie materiały pomogą Ci ją uzyskać. Ale cały czas mysl praktycznie i funkcjonalnie. Z technicznych rzeczy to może Global Illumination dokładnie ustawione z Final Gatherem. Textury rób w opaciu o zdjęcia, te wygladają na jakieś wzięte z bazy programu, mało ciekawe. Powodzenia!
!Ewert Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 render zły materiały złe i mi sie nie podoba;) to ma być dzień czy noc?
vinc Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Szału niema tapeta jak w piwnicy, za oknem ciemno, kafelki jak z chodnika...powodzenia
Krystian Napisano 4 Kwiecień 2007 Autor Napisano 4 Kwiecień 2007 Dzięki za komentarze, szczególnie Gregorjanowi i Synthax'owi bo coś wnoszą. Próbowałem z GI ale niestety "porażka", muszę jeszcze trochę to poćwiczyć.Dzięki również za negatywne opinie typu "do kitu", "żle" itd. myślałem że w tym dziale "otrzymam przydatne komentarze". Zrobiłem parę poprawek, zachodzące słońce i własne tekstury płytek.
gregorjan Napisano 4 Kwiecień 2007 Napisano 4 Kwiecień 2007 Już lepiej. Jeżeli nie możesz poradzić sobie z GI to pytaj lub czytaj http://www.max3d.pl/tut.php?id=42 http://www.max3d.pl/tut.php?id=265 i google. Zlew i klop przydałoby się bardziej porcelanowy (link1) -koło zlewu daj jakieś małe kafelki -na wannie nie zamiast kopiować materiału lepiej zmniejszyć i pokopiować kafelki -ta tapeta dalej wygląda jak tablica korkowa;) -I zdjęcia za oknem, znajdź lepszej jakości (może jaśniejsze) i wstaw w okno v-ray plane zamiast tej żarówki. p.s. Używasz świateł vray?
Rekomendowane odpowiedzi