Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie na szacownym forum. Chciałbym zaprezentować małą przeróbkę mojej łazienki, co mam zamiar zrobić latem. Was proszę o krytyczną ocenę tej wizki. Pozdr.

Ps. Max 7, mental, modeling własny(poza kwiatkiem).

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sorry za szcerosc ale brzydkie to to...wszystko.

nie odbierz tych slow zle.

nie chce Ci dokazywac, wymadrzac sie i Cie umniejszac, ale po prostu...

no kiepskie to jest...

pozdrawiam i pracuj dalej ;)

Napisano

Szyba trochę jak lustro

Kafelki te od wanny trochę za duże i daj albo refleks albo bardziej wyrazisty mat

Zlew-nawet nawet-daj mu trochę refleksu

Ściana-raczej powinny być kafelki niż tapeta(np.przy zlewie). Chociaż to każdego gust:)

-Światło-nad zlewem może jakieś. Dałeś GI w ogóle?

-Nad szafką(po prawej) trochę popracuj-może uchwyt, jakaś obramówka

Jeżeli ma służyć tylko do wzornictwa własnego -może być. W innym razie troche to popraw. Ogólnie nie jest źle;P

Napisano

Według mnie powinieneś ograniczyć na początku środki. Pomysl na początku bardziej o przestrzeni niż matariałach. Gdy za wiele się dzieje najczęściej źle to wyglada. Sam walcze z tym. Kiedy opracujesz układ bryłowy, pomyśl o atmosferze miejsca. Dopiero potem jakie materiały pomogą Ci ją uzyskać. Ale cały czas mysl praktycznie i funkcjonalnie. Z technicznych rzeczy to może Global Illumination dokładnie ustawione z Final Gatherem. Textury rób w opaciu o zdjęcia, te wygladają na jakieś wzięte z bazy programu, mało ciekawe.

Powodzenia!

Napisano

render zły materiały złe i mi sie nie podoba;) to ma być dzień czy noc?

Napisano

Szału niema tapeta jak w piwnicy, za oknem ciemno, kafelki jak z chodnika...powodzenia

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, szczególnie Gregorjanowi i Synthax'owi bo coś wnoszą. Próbowałem z GI ale niestety "porażka", muszę jeszcze trochę to poćwiczyć.Dzięki również za negatywne opinie typu "do kitu", "żle" itd. myślałem że w tym dziale "otrzymam przydatne komentarze". Zrobiłem parę poprawek, zachodzące słońce i własne tekstury płytek.

Napisano

Już lepiej.

Jeżeli nie możesz poradzić sobie z GI to pytaj lub czytaj

http://www.max3d.pl/tut.php?id=42

http://www.max3d.pl/tut.php?id=265

i google.

Zlew i klop przydałoby się bardziej porcelanowy (link1)

-koło zlewu daj jakieś małe kafelki

-na wannie nie zamiast kopiować materiału lepiej zmniejszyć i pokopiować kafelki

-ta tapeta dalej wygląda jak tablica korkowa;)

-I zdjęcia za oknem, znajdź lepszej jakości (może jaśniejsze) i wstaw w okno v-ray plane zamiast tej żarówki.

p.s. Używasz świateł vray?