therealremi Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 musiałem przeskalować swoje obiekty (wymóg exportera) i pojawił się niezwykle irytujący problem - near clipping plane wirtualnej kamery widoku perspektywicznego musi znajdować się zbyt daleko bo zasłania mi część geometrii przy zbliżeniach. Po prostu jak zbliżam to bliższa część mojego modelu staje się niewidoczna. Jak to się reguluje??
streaker Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Daj sobie spokój z perspective i zmień na user - żadnych problemów z clip plane, zoomem itd. a do braku skrótu persp. można się przyzwyczaić
therealremi Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 nie takiej odpowiedzi oczekiwałem;) ale na razie innego wyjścia nie mam.
dna_84 Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 Near Clipping Planes wirtualnej kamery widoku perspektywicznego ustawień nie znalazłem może w tym przypadku lepiej zastosować tą samą opcje, ale z normalną kamerą, w której są ustawienia Near i Far(w zakładce Modify).
Rekomendowane odpowiedzi