Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej mam maly problem mam juz szkic stworzony np: w photoshopie i teraz chcialbym uzyskac efekt jak linia po lini powstaje ten szkic (rysuje sie) czyli tak jakby przed moimi oczami niewidzialna ręka rysuje ten obraz potraktujcie to powaznie potrzebuje to dzieki z gory

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Takie cos, to sie na maskach robi [przynajmniej z doswiadczenia wiem ze sie da] Jesli jest to nieskomplikowany szkic to po prostu dajesz dwa obrazki /puste tlo/ i /finalny szkic/ miedzy nie wkladasz animowana maske. Kiedys robilem maske po prostu nakladajac moj obrazek [ktory chcialem "animowac" na plane`a w maxie, obrysowywalem go odpowiedznia iloscia spline`ow i potem w zdluz tych spline`ow tworzylem/animowalem obiekt /path deform/ o ile sie nie myle. Pozniej te animowane obiekty [zwykle cylindry lub boxy [w bialym kolorze]] renderowalem na czarnym tle do avika i tak powstawala animowana maska. To sie w miare sprwadza w nieskomplikowanych rysunkach gdzie nie trzeba zbyt wiele obrysowywac. Pewno sa jakies szybsze i latwiejsze metody w programach do post-pro ale sie tym nie bawilem wiec nie wiem:)