filuh Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 czesc. czy wiecie moze jak zaimportowac scene, ale tylko meshe. chciałbym zresetować materiały w edytorze i mat id na obiekcie. niestety siedze na max 6 z mentalem i każdą scenke jaka otworze z maxa 5 gdy miałem brazila pokazuje mi sie missing dll\'s i jakis obsolete data format - plis resavee file dzieki
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 To zrob to o co prosi i zasejwuj w Maxie6. To normalny objaw. Zmien tez material swojego obiektu i zapisz, przy reloadzie tegoz pliku powinno byc wszystko ok.
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 zapisuje ale to nic nie pomaga, robie też eksporty i merge ale tez nic. cały czas mówi o tych brazil dllach. zaraz wyśle jpg. potrzebuje totalnie wyczyscic material editor i zresetowac idiki obiektu bo mam multi sub object i chce to wywalic
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Hmm.... probowalem u siebie pozbyc sie monitow o dll VRaya i zostaje mi jeden, ktorego nie potrafie zlikwidowac. Moze Tobie sie uda, wiec usun WSZYSTKO co domaga sie jakichs Brazilow: - materialy Brazila z obiektow i Material Editora - ustawienia Rendera zmien na Scanline, albo MentalRay - usun wsyzstkie swiatla, kamery i co tam jeszcze jest Brazilowego Zapisz, reloadnij i najpewniej zostanie Ci brazilrend.dlr, tak jak u mnie VRender50 :|
robczan Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 ja pierdziele, po prostu w \'render scene\' zmien renderer, bo jak tego nie zrobisz to tam bedzie \"missing renderer\", no i oczywiscie zapisz scene i taki komunikat juz ci sie nie bedzie pojawial
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Ja pierdziele, zrobilem tak, nie jestem debilem (wbrew pozorom) :P Za to Ty dexterku masz problemy z oczkami: \"- ustawienia Rendera zmien na Scanline, albo MentalRay \"
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 wywaliłem wszystkie materiały z editora ale nadal mi sie pojawia missing map files. czy może być tak że przypisanych materiałów nie ma w editrze? a z tymi rendererami to nie wiem o co wam chodzi. w assign trenderer mam wszedzie mentala. nie można po prostu eksportować tylko mesha bez zadnych pie ustawień? to by chyba załatwiło sprawe.
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 \"czy może być tak że przypisanych materiałów nie ma w editrze?\" No jasne ze tak, przeciez napisalem Ci, zebys wymienil materialy z obiektow i w edytorze. \"nie można po prostu eksportować tylko mesha bez zadnych pie ustawień?\" Owszem, mozna, ale najpierw musisz to wyexportowac z \"piatki\" w np. .3DS :P Nie znam sposobu na wyciagniecie samych meshy z .maxa :(
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 no rzeczywiscie pisałeś :D mógłbyś jednak wytłumaczyć jak to sie robi. poza mat editorem nie wiem gdzie szukac materiałów przypisanych do obiektów dzieki
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Na obiektach:) Przypisz im po prostu inne, \"czyste\" materialy.
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 wstyd :D !! no ale nic. nadal mam problem z tymi hebanymi bibliotekami. wywaliłem wszystkie światła nadałem wszystkim obiektom czysty materiał a do renderera wrzuciłem mentalowe presety. dlaczego to nadal chce brazila???????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:mad:
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Geezas, mozna przeciez exportowac do 3DS z \"szostki\" i tez znikna monity o dll. :P
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 teraz rzeczywiscie działa! chociaz z jakiegos powodu często sie wykrzaczało na początku po odpaleniu wyeksportowanego mesha w maxie 6 i próbie zapisania. nie wiem dlaczego dzieki
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 problem jest kurna bardzo poważny. importując obiekty z max 5 do 6 nie mogę zapisać zmian po tym jak otworze okno renderera. wypieprza mi sie jakis jogio.cpp plik, a cała aplikacja sie zamyka. czy to jest normalne? help plis
dr Ug Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Co Ci pomoc? Masz jakis blad aplikacji i tyle. Po co importujesz z 5? Otworz w 6, exportuj, importuj i juz. Jezeli nadal bedzie sie sypac to masz pecha. Przeinstaluj, a jak nie zadziala to zglos sie do dystrybutora. Juz mnie meczy ten watek. :|
filuh Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 spoko! dzieki za cierpliwośc! i tak spodziewałem sie zjeby a tu prosze sensowne odpowiedzi i to live [lol2] wielke dzieki juz was nie męcze choć przyznaje że czasami udaje mi sie to nieświadomie pozdro
Rekomendowane odpowiedzi