Napisano 10 Listopad 200321 l Witam, spotkałem się ostatnio z takim terminem jak \"Scollapsowanie...\" gdzie było to wytłumaczone jako przyśpieszenie procesu renderingu... Gdzie to jest i jak to działa w 3dsmaxie? Please help me!!!:)
Napisano 10 Listopad 200321 l gdy na obiekt masz nałożone kilka modyfikacji, to może to faktycznie nieco spowalniać pracę w viewportach. W starszych wersjach max\'a była właśnie opcja collapse. W MAX\'ie 5 i nowszym po prostu robisz convert to editable poly lub editable mesh. - efekt jest ten sam.
Napisano 10 Listopad 200321 l Collapsowanie to nic innego, jak \"laczenie\" wszystkich nadanych modyfikatorow, przez co uzyskujesz jeden obiekt, np. Editable Poly. Tracisz mozliwosc edycji wczesniejszych faz, ale zuzywasz mniej pamieci kompa. Powoduje to przyspieszenie dzialania Maxa, ale czy renderu, to nie wiem. **edit** pisalem to w tym samym momencie, co VGT
Napisano 10 Listopad 200321 l ooo, a to o render chodzi?? Niedoczytałem :] W tej kwestii to faktycznie nie wiem, czy to coś pomaga :)