Napisano 5 Kwiecień 200718 l Ludzie piszą o jakiś wielkich niestabilnościach płyt pod AM2 z chipsetem nvidii 5xx, a jedynie te chipsety liczą się pod względem wydajności. Dziwne rzeczy dzieją się nawet z bardziej wypasionymi modelami: restarty przy wykonywaniu standardowych czynności, do tego na wielu płytach nie można uruchomić markowych pamięci. Ktoś jest może bardziej zorientowany w temacie? Na żadną niestabilność nie mogę sobie pozwolić, w związku z czym myślałem o pentium D (nic mi nie wiadomo o problemach z chipsetem Intela) bo na Core Duo mnie nie stać. Może ktoś coś doradzi? EDIT: hmm, a widzę że pojawiły się jakieś chipsety AMD, ktoś może ma taką płytkę?
Napisano 5 Kwiecień 200718 l http://allegro.pl/item174135189_asus_m2n_e_nforce_570_ultra_sata2_dual_ddr2_am2_.html dobra plytka
Napisano 5 Kwiecień 200718 l Może lepiej Abit KN9 . Płytka tania, na sprawdzonym nForce4 ultra, dobra do oc, bez niepotrzebnych bajerów, ludzie sobie chwalą. Kontroler pamięci jest wbudowany w procesor, także różnica wydajności jest raczej marginalna.