Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no zaczolem moja 3 prace :D jeszcze duzo do poprawy ale mozecie mi dac jakies sugestie co zrobic jeszcze :D

nie wiem jak zrobic ale swiatlo przelatywalo z zewnatrz przez okna. robie przezroczystosc a i tak jest ciemny pokoj po renderze.

Akutalny stan pracy:

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Narazie fajnie sie zapowiada. Kolor podlogi jest fajny ale zrub jakas mozajke o fajnym wzoze.

Napisano

Zmień tło , widok jak z \"drapacza chmur\" /wysokość / a za oknem widać jakąś wioskę . Wygląda to mało realistycznie i zupełnie nie pasuje . Pobaw się też światłem /słabo widać moc vraya :))/ . Powodzenia w dalszej pracy.:)

Napisano

zgadzam sie z wigglesem- koszmarnie surowe to wnetrze... albo cos dodaj albo kadr moze zmien. i wiecej swiatla, jakiegos bardziej zdecydowanego bo narazie to jest takie.... jak by powiedzial furman z wprosta- \"nijakie\".

pzdr

Napisano

proponuje ci tam dodac jakas szafe,dywan, stolik krzesla - wtedy bedzie fajnie wypelnione :)

Napisano

To się nazywa minimalizm. Mnie bardziej razi nie to co widać na zdjęciu tylko to, że się blok wali. Zdecydowanie horyzont za wysoko. A żeby światło wpadało wystarczy zdaje się włączyć dla szyb mgłę i afect fog color (nie pamiętam jak to się zwie). Oczywiście cały czas mowa o materiale Vraya.

Napisano
  • Autor

wszystko dodam ale powoli bo nie mam zbytnio czasu duzo. a gdzie znalezc tej affect shadows??? i ten fog color?

Napisano
  • Autor

kolejny render juz troche pobawilem sie swiatlem i chyba nie jest najgorzej :D

Napisano

o- no jakby lepiej:) tylko wiesz co? jak na tak mocne swiatlo z okna to za oknem chyba za ciemno, ale moze sie czepiam:P

pzdr

Napisano

Światło , które stosujesz - to światło słoneczne . Użyj więc światła direct a nie spota /źródło światło jest w rzeczywistości mocno oddalone od ziemi i cienie powinny być bardziej równoległe . U ciebie jest duże \"rozjechanie\" cienia na boki . Ogólnie obrazek dużo lepiej wygląda niż poprzednio . Tak trzymaj

Napisano

Szybko robisz postępy. Bardzo fajny render. Tak trzymaj [soczek].

Popraw tylko koniecznie te cienie.

Napisano

Zdecydowanie lepiej, tylko nie pasuje mi tu tekstura blatu oraz materiał ekranu telewizora. Na blacie widać, że to zwykły, nieciekawy fraktal, a ekran za bardzo przypomina lustro.

Napisano

bardzo brawo duzo lepiej juz proponuje jeszcze tak teksturki pozmieniaj na lepszej jakosci i bedzie bardzo fajnie

Napisano

no no milo sie zaskoczylem tym obrazkiem- jest dobrze jak na poczatkujacego.. ale dam ci taka rade- sprobuj zrobic jeden obiekt ale dokladnie odwzorowany i zamiescic render... np zrob tv :)

Napisano
  • Autor

dzieki za slowa otuchy :D

no wlasnie z tym dokladnym odwzorowywaniem to jest problem bo jeszcze brak mi umiejestnosci w modelowaniu.

Napisano

yyyyyyyy nie wiedzialem ze ktos robi moj salonik w domu :P ale jedno zastrzezenie mam jesli by sie czepiac szczegolow to moj telewizor jest wiekszy :P