xMark Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 no zaczolem moja 3 prace :D jeszcze duzo do poprawy ale mozecie mi dac jakies sugestie co zrobic jeszcze :D nie wiem jak zrobic ale swiatlo przelatywalo z zewnatrz przez okna. robie przezroczystosc a i tak jest ciemny pokoj po renderze. Akutalny stan pracy:
Charzak Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Narazie fajnie sie zapowiada. Kolor podlogi jest fajny ale zrub jakas mozajke o fajnym wzoze.
WIERZBA Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Zmień tło , widok jak z \"drapacza chmur\" /wysokość / a za oknem widać jakąś wioskę . Wygląda to mało realistycznie i zupełnie nie pasuje . Pobaw się też światłem /słabo widać moc vraya :))/ . Powodzenia w dalszej pracy.:)
wiggles Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 zrob jeszxcze jakies rzeczy bo pusto troche tam
kora Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 zgadzam sie z wigglesem- koszmarnie surowe to wnetrze... albo cos dodaj albo kadr moze zmien. i wiecej swiatla, jakiegos bardziej zdecydowanego bo narazie to jest takie.... jak by powiedzial furman z wprosta- \"nijakie\". pzdr
wiggles Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 proponuje ci tam dodac jakas szafe,dywan, stolik krzesla - wtedy bedzie fajnie wypelnione :)
Bacry Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 To się nazywa minimalizm. Mnie bardziej razi nie to co widać na zdjęciu tylko to, że się blok wali. Zdecydowanie horyzont za wysoko. A żeby światło wpadało wystarczy zdaje się włączyć dla szyb mgłę i afect fog color (nie pamiętam jak to się zwie). Oczywiście cały czas mowa o materiale Vraya.
Bobby_digital Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Bacry ...affect shadows tam pod fog color :)
xMark Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 wszystko dodam ale powoli bo nie mam zbytnio czasu duzo. a gdzie znalezc tej affect shadows??? i ten fog color?
xMark Napisano 13 Listopad 2003 Autor Napisano 13 Listopad 2003 kolejny render juz troche pobawilem sie swiatlem i chyba nie jest najgorzej :D
kora Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 o- no jakby lepiej:) tylko wiesz co? jak na tak mocne swiatlo z okna to za oknem chyba za ciemno, ale moze sie czepiam:P pzdr
WIERZBA Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Światło , które stosujesz - to światło słoneczne . Użyj więc światła direct a nie spota /źródło światło jest w rzeczywistości mocno oddalone od ziemi i cienie powinny być bardziej równoległe . U ciebie jest duże \"rozjechanie\" cienia na boki . Ogólnie obrazek dużo lepiej wygląda niż poprzednio . Tak trzymaj
Bobby_digital Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 no affect shadows znajdziesz w opcjach materialu VRAYowskiego.
Batou Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Szybko robisz postępy. Bardzo fajny render. Tak trzymaj [soczek]. Popraw tylko koniecznie te cienie.
xMark Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 po wiekszych poprawkach( zostala tylko kuchnia jeszcze )
Batou Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 Zdecydowanie lepiej, tylko nie pasuje mi tu tekstura blatu oraz materiał ekranu telewizora. Na blacie widać, że to zwykły, nieciekawy fraktal, a ekran za bardzo przypomina lustro.
jedi-killer Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 bardzo brawo duzo lepiej juz proponuje jeszcze tak teksturki pozmieniaj na lepszej jakosci i bedzie bardzo fajnie
wiggles Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 no no milo sie zaskoczylem tym obrazkiem- jest dobrze jak na poczatkujacego.. ale dam ci taka rade- sprobuj zrobic jeden obiekt ale dokladnie odwzorowany i zamiescic render... np zrob tv :)
xMark Napisano 15 Listopad 2003 Autor Napisano 15 Listopad 2003 dzieki za slowa otuchy :D no wlasnie z tym dokladnym odwzorowywaniem to jest problem bo jeszcze brak mi umiejestnosci w modelowaniu.
Ufooox Napisano 15 Listopad 2003 Napisano 15 Listopad 2003 hehe ladnitko ale plastkiowo :) mnie sie podoba
Marcin_ps Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 yyyyyyyy nie wiedzialem ze ktos robi moj salonik w domu :P ale jedno zastrzezenie mam jesli by sie czepiac szczegolow to moj telewizor jest wiekszy :P
Rekomendowane odpowiedzi