Gość frankzane Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Witam Mój kłopot polega na tym że, gdy nałoże na obiekt modyfikacje surface to obiekt częściowo znika i nie można nic z nim zrobić.Widać jedynie niektóre fragmenty i na dodatek tylko z jednej strony a w widoku z innej strony obiekt kompletnie znika. Oto link do pliku: http://www.speedyshare.com/509160769.html Bardzo proszę o pomoc
piksar Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 kliknij prawym na nazwie viewportu i w opcjach wybierz "force 2-sided" - może to to
Gość frankzane Napisano 13 Kwiecień 2007 Napisano 13 Kwiecień 2007 Na początku też tak myślałem ale niestety to nie to.
oskar_h Napisano 14 Kwiecień 2007 Napisano 14 Kwiecień 2007 ale znika w viewporcie i na renderingu, czy tylko w viewporcie??
KOKOS Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 a może DISPLAY>DISPLAY PROPERTIES>BACKFACE CULL
Ania Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 Jak nakładasz surface na splina, to powierzchnia robi się tylko tam gdzie są złączone czworoboki lub trójkąty (czyli 3 albo 4 vertexy połączone linią), jeśli vertexów w wielokącie jest 5 lub więcej, albo jeśli nie są ze sobą połączone, to wtedy surface się nie zrobi za to spliny znikną. pokaż twój objekt (jako spline, jeszcze bez surface), to się zobaczy gdzie czegoś brakuje. lepiej screenshot a nie plik, bo ładować i otwierać plik mało komu będzie się chciało.
gregorjan Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 łyżka ze spline? czy chodzi o tą z poradnika matrixa;) Ale jak mówi Ania, daj siatkę. I w jakim maxie to robiłeś, bo w mojej 7 nie chce tego otworzyć
Rekomendowane odpowiedzi