bartel Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Problem wugląda następująco. Z robiłem obiekt w 3ds. Chcę teraz w autocadzie zrobić z niego coś ala rysunek techniczny (tylko same krawędzie bez faców + wymiarowanie). W autocadzie po włączeniu renderowania zostaję wyrenderowany obiekt ale z teksturą a z linie wymiarowania są niewyraźne (właściwie pozostają z nich tylko strzałki). Ja muszęego zrobić prosty rysunek techniczny w 3 rzutach i wymiarowanie. Rzuty te mają być częścią większej planszy dlatego muszę je mieć jako jakiś tif najlepiej. Czy możecie pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dna_84 Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Hej trudno mi powiedzieć jak jest w AutoCadzie z renderingiem, bo doprowadzał mnie zawsze do bólu głowy;) i dlatego jakoś rzadko z niego korzystam, ale jak sam mówisz, że chcesz ‘sam rysunek techniczny (tylko same krawędzie bez faców)' to może go po prostu eksportuj jako bmp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi