makbol Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Chciałbym na mojej stronie umieścić przykładowy kod php, ale nie chcę by był wykonywany przez interpreter. Jaki znacznik w html odpowiada za to ?
illy Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 ?php printf('Hello %s!', strrev('dlrow')); ? ja zrobilem cos takiego ;p ale nie znam sie na php i wciskaniu go do html ;p
3Jane Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Hello, jeśli nie zaznaczysz, że kod PHP w danym pliku ma być wykonywany przez interpreter (Apache rozpoznaje po odpowiednim rozszerzeniu pliku, ustawianym w konfiguracji serwera, zwykle .php), to nie będzie on interpretowany. Żeby ładnie wyświetliło ci przykładowy kod w htmlu, użyj znaczników (plus ewentualne style), albo, mniej elegancko, Natomiast jeśli masz plik .php, to zaznaczasz w nim które elementy są kodem php a które nie, w ten sposób: // tu kod php który będzie interpretowany ?> a tu sobie możesz pisać kod php i nie będzie interpretowany pozdrawiam, _3Jane
Knysha Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Przenosze do WebArtu. Edit: Jak powiedziala 3Jane - znacznik code i jedziesz :)
L_Devil Napisano 19 Kwiecień 2007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Jeżeli koniecznie chcesz mieć w kodzie, to użyj encji htmla zamiast znaku
Rekomendowane odpowiedzi