Napisano 19 Kwiecień 200718 l Witam. Jestem początkującym grafikiem 3D. Ostatnio zaciekawiłem się tworzeniem eksplozji za pomocą PArray. Niestety zawsze są jakieś problemy. Próbuje stworzyć eksplozje własnego obiektu na podstawie tego tutoriala: http://www.max3d.pl/tut.php?id=258 Nie mogłem jednak odnaleźć listy MODIFY gdzie znajdował by się przycisk ATTACH. Zgrupowałem więc obiekty poleceniem GROUP. Jednak kiedy w ustawieniach PArray wybieram 'Picked Emitter' a następnie 'Get Material From' rozlatujące się kawałki mają czarny kolor ;( Chcę aby cząsteczki miały tekstury jakie zastosowałem przy budowie obiektów. Jak to zrobić? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Napisano 19 Kwiecień 200718 l Jeśli chodzi o przycisk attach, to jest on w modyfi Editable poly (chyba o to ci chodzi). Co do czarnych obiektów to może daj uvw map w pasku modyfikatorów dla każdego obiektu. Jeśli się mylę, niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony niż ja. Pozdrawiam
Napisano 19 Kwiecień 200718 l Dzięki, przekonwertowałem wszystko do Editable Poly i połączyłem ze soba i teraz gdy rozsadzam wszystko PArray'em czastki maja odpowiednie tekstury. Jeszcze raz wielkie dzięki.