321Kami Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Zainstalowałem Xvida 64bit, żeby mi pięknie pracował z 3ds maxem. Wchodzę w rendering save as *.avi, otwiera sie lista z wyborem kodeków i zonk, nie ma Xvida... co jest grane? Nie chce renderować "Uncompressed", a później kompresować VirtualDubem bo to gigantyczne ilości pamięci na dysku zżera...
piksar Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 czemu xvida nie ma to nie wiem, ale jak masz dłuższą animację to renderuj do sekwencji plików *.tga przykładowo - i składaj w AE zawsze jak sie coś wysypie podczas renderu - trochę gotowych klatek odzyskasz
321Kami Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 z wysypaniem raczej problemów nie będzie, chodzi o miejsce na dysku i czas, 30 GB na jakąś większą animacje :/ a później dochodzi czas rekompresji do divX... najciekawsze jest to że np w VirtualDubie 64 bit Xvid 64 bit jest... tylko w 3ds maxie nie ma...
Shogun 3D Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Nie wyobrażam sobie renderowania od razu do pliku *.avi. Nie o to chodzi, że się nie da, tylko nie ma sensu.
321Kami Napisano 24 Kwiecień 2007 Autor Napisano 24 Kwiecień 2007 Co to jest AE... sorry że taki niekumaty, ale wytłumaczcie co oznacza ten skrót
Rekomendowane odpowiedzi