Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z obrazem , problem sie zaczol od kupna nowego kompa. Mogotania obrazu wystepuja np przy przełączaniu zakladek w przegladarce internetowej lub przy przegladaniu fotek , mogotanie moze nie jest jakies ogromne ale mozna zaobserwować tak jakby spadek temperatury kolorów :| lub przciemnienie , nie wiem od czego to moze byc ale dosć denerwujace to jest np kiedy maxymaluzuje windowsowe okno tez cos takiego ma miejsce. najnowsze sterowniki do karty zainstalowane ( gf 7900 gs ) a monitor podpięty przez przejścówke do dvi nie wiem moze to wina kabli . Pomóżcie cos :(

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja tam się wogóle na sprzęcie nie znam, ale... jaki masz monitor (tzn. LCD czy CRT czy może jakaś plazma :)) ? Jeśli CRT to ja miałem taki sam problem kiedyś, że migotało i kolory były bardzo blade i gościu ze sklepu z komputerami powiedział mi, że monitor do wyrzucenia, więc go wyrzuciłem i kupiłem LCD i do tej pory jestem z LCD zadowolony :)

Napisano

sprawdz kable, sprawdz monitor (podlacz inny), sprawdz przejsciowke, zainstaluj starsze sterowniki, sprawdz konfiguracje bo moze masz wlaczone cos z czym karta ma problemy

ja mam np. gf 7600 gt i smiga dobrze, problemow nie zauwazylem, jak wroce do domu to sprawdze wersje sterownika

ale ty najpierw sprawdz przejsciowke, kabel i monitor

Napisano
  • Autor

ta to bedzie raczej monitor na od sterowników to nie zalezalo , wystarczy ze pukne monitor z boku lekko to od razu widac ze migocze xD wiec to raczej przez niego , stary juz jest i chyba tez kupię LCD bo szkoda oczów :)