Sargoth Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Hej Od paru dni majstruje sobie miecz swietlny i doszedlem do etapu gdzie przydalaby mi sie mala pomoc. Czuje w kosciach ze cos jest nie tak z materialami ale nie wiem co dlatego prosilbym o jakies sugestie (jedyne do czego doszedlem to to ze zloty przycisk nie pasuje mi tu na 100%). W planach gustowna podstawka + ewentualnie ta taka unoszaca sie w powietrzu kula do treningu (nie kojarze czy to sie jakos nazywalo ale fani chyba wiedza o co chodzi). Renderowane w V-Rayu. Jak bedzie trzeba to wrzuce screeny materialow. Wszelkie sugestie mile widziane :)
Swinger76 Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 No fajnie to wygląda!Złoty przycisk faktycznie troche nie pasuje ale...hm...to wogle wygląda jakoś tak za ładnie...zbyt gładko...z tego co ja pamietam to miecze były nieco bardziej nieregularne...ale moge sie mylić...no i nie było tylko jednego przycisku on/off tylko taki maly panelik z niepieska i czerwona dioda...cos mi sie tak kojarzy...zrób całą wystawkę mieczy!Powodzenia! EDIT: http://www.oohyeahzone.com/collection/cb/cb5-lightsabers-prequel.html To Ci się na pewno przyda!:)
QbisieQ Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Jeżeli chodzi o materiały to chyba wiem w czym problem- wydaje mi się że ten miecz ma materiał bardziej plastiku niż metalu, a powinien być metal.Złoty przycisk odpada of course. Mam nadzieję że nię będzie samej rączki ale i laserowe ostrze. Powodzenia !
Sargoth Napisano 8 Maj 2007 Autor Napisano 8 Maj 2007 update ;) co sadzicie? jakos nie moge obiektywnie na swoje prace spojrzec, zawsze mi sie cos nie podoba ;p
Swinger76 Napisano 8 Maj 2007 Napisano 8 Maj 2007 mnie sie bardzo podoba choć ten szary materiał mógłby byc nieco bardziej metaliczny...IMO oczywiście!To ostrze na górze renderowane czy doróbka?
Hynol Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Przyciemnić difuse mocno, troche jaśniejszy reflect i glossiness na 0,96 - 0,9. BRDF - WARD.
Sargoth Napisano 9 Maj 2007 Autor Napisano 9 Maj 2007 @Swinger76: dorobka wedlug: http://www.alienryderflex.com/rotoscope/ @Hynol: dzieki, na pewno sprobuje :)
QbisieQ Napisano 9 Maj 2007 Napisano 9 Maj 2007 Całkiem ładnie ale ten metal ciągle mi się plastikowy wydaje :-/
Sargoth Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 za rada zmienilem BRDF na ward, dorzucilem hdri (kiepska bo kiepska ale na testy starczyla) troche ciemnawe ale to sie naprawi ;) co sadzicie teraz? lepiej?
QbisieQ Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 No ! wreszcie to metal jest a nie plastik! :-) ale żeby się do czegoś przyczepić to powiem że trochę za bardzo chromowe ale ogólnie spoko :)
peterr Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 najlepiej jeszcze daj tu skrina z ustawieniami to sobie inni popatrzą:)
Sargoth Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 @QbisieQ dzieki ;) a co do przyczepiania sie to prosze bardzo :) nawet nalegam, przeciez o to chodzi zebyscie sie przyczepiali @Radzisz wrzuce cos potem :)
Hynol Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 Jeszcze można popróbować lekko rozmyć te odbicia, sprawdzić różne poziomy difuse i reflect, ustawić fresnela dla odbić i IOR na 12-15. Jest lepiej, może być jeszcze ładniej. Nad lepszą HDRką też bym się zastanowił (bardziej zróżnicowaną).
Touch Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 A ja poproszę o zmianę podłoża, wiem, że to testy, ale te kafelki to jakaś pomyłka w zestawieniu z Sc-fiction;P
Sargoth Napisano 11 Maj 2007 Autor Napisano 11 Maj 2007 dzieki za rady, jak najbardziej poprobuje roznych ustawien co do podloza to oczywiscie bedzie inne, jakie zalezy od tego jak sie akcja rozwinie, albo zakoncze na dorobieniu podstawki i zrobi sie jakis pseudo studyjny render w stylu tapety albo zmajstruje jakas wieksza scenke aktualne podloze (jak i HDRI) zostalo dodane jedynie w celu uzyskania jakis ciekawszych odbic, ot tak zebym mial wieksze pojecie co sie dzieje :)
Rekomendowane odpowiedzi