Napisano 30 Kwiecień 200717 l Hej Od paru dni majstruje sobie miecz swietlny i doszedlem do etapu gdzie przydalaby mi sie mala pomoc. Czuje w kosciach ze cos jest nie tak z materialami ale nie wiem co dlatego prosilbym o jakies sugestie (jedyne do czego doszedlem to to ze zloty przycisk nie pasuje mi tu na 100%). W planach gustowna podstawka + ewentualnie ta taka unoszaca sie w powietrzu kula do treningu (nie kojarze czy to sie jakos nazywalo ale fani chyba wiedza o co chodzi). Renderowane w V-Rayu. Jak bedzie trzeba to wrzuce screeny materialow. Wszelkie sugestie mile widziane :)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l No fajnie to wygląda!Złoty przycisk faktycznie troche nie pasuje ale...hm...to wogle wygląda jakoś tak za ładnie...zbyt gładko...z tego co ja pamietam to miecze były nieco bardziej nieregularne...ale moge sie mylić...no i nie było tylko jednego przycisku on/off tylko taki maly panelik z niepieska i czerwona dioda...cos mi sie tak kojarzy...zrób całą wystawkę mieczy!Powodzenia! EDIT: http://www.oohyeahzone.com/collection/cb/cb5-lightsabers-prequel.html To Ci się na pewno przyda!:)
Napisano 30 Kwiecień 200717 l Jeżeli chodzi o materiały to chyba wiem w czym problem- wydaje mi się że ten miecz ma materiał bardziej plastiku niż metalu, a powinien być metal.Złoty przycisk odpada of course. Mam nadzieję że nię będzie samej rączki ale i laserowe ostrze. Powodzenia !
Napisano 8 Maj 200717 l Autor update ;) co sadzicie? jakos nie moge obiektywnie na swoje prace spojrzec, zawsze mi sie cos nie podoba ;p
Napisano 8 Maj 200717 l mnie sie bardzo podoba choć ten szary materiał mógłby byc nieco bardziej metaliczny...IMO oczywiście!To ostrze na górze renderowane czy doróbka?
Napisano 9 Maj 200717 l Przyciemnić difuse mocno, troche jaśniejszy reflect i glossiness na 0,96 - 0,9. BRDF - WARD.
Napisano 9 Maj 200717 l Autor @Swinger76: dorobka wedlug: http://www.alienryderflex.com/rotoscope/ @Hynol: dzieki, na pewno sprobuje :)
Napisano 11 Maj 200717 l Autor za rada zmienilem BRDF na ward, dorzucilem hdri (kiepska bo kiepska ale na testy starczyla) troche ciemnawe ale to sie naprawi ;) co sadzicie teraz? lepiej?
Napisano 11 Maj 200717 l No ! wreszcie to metal jest a nie plastik! :-) ale żeby się do czegoś przyczepić to powiem że trochę za bardzo chromowe ale ogólnie spoko :)
Napisano 11 Maj 200717 l Autor @QbisieQ dzieki ;) a co do przyczepiania sie to prosze bardzo :) nawet nalegam, przeciez o to chodzi zebyscie sie przyczepiali @Radzisz wrzuce cos potem :)
Napisano 11 Maj 200717 l Jeszcze można popróbować lekko rozmyć te odbicia, sprawdzić różne poziomy difuse i reflect, ustawić fresnela dla odbić i IOR na 12-15. Jest lepiej, może być jeszcze ładniej. Nad lepszą HDRką też bym się zastanowił (bardziej zróżnicowaną).
Napisano 11 Maj 200717 l A ja poproszę o zmianę podłoża, wiem, że to testy, ale te kafelki to jakaś pomyłka w zestawieniu z Sc-fiction;P
Napisano 11 Maj 200717 l Autor dzieki za rady, jak najbardziej poprobuje roznych ustawien co do podloza to oczywiscie bedzie inne, jakie zalezy od tego jak sie akcja rozwinie, albo zakoncze na dorobieniu podstawki i zrobi sie jakis pseudo studyjny render w stylu tapety albo zmajstruje jakas wieksza scenke aktualne podloze (jak i HDRI) zostalo dodane jedynie w celu uzyskania jakis ciekawszych odbic, ot tak zebym mial wieksze pojecie co sie dzieje :)