Endriu_M Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 :: EDIT: nowsze wersje poniżej :: -------------------------------- Witam, po długiej - niczym nieuzasadnionej nieobecności - wrzucam pracę. Projekt prosty - bardziej chodziło mi o test mentala v3.5 i nowego XSI. Czasy: pic1 - 2h03m17s pic2 - 2h01m16s pic3 - nie wiem, bo nie zdążyłem zobaczyć (nie chodzi o to że tak szybko, tylko że mi się przysnęło... :)) Machina renderująca: Intel CoreDuo [email protected] Ghz/2GB RAM Obróbka delikatna - mały szarpen, balans bieli, kontrast (wrzucam też pic bez obróbki). Monitor mam nowy i jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem, więc może być trochę przewalona czerwień. A poza tym: FG, delikatny AO, i 1.2 megaFotona. Większość modeli baj mi, reszta od evermotion. Swiatła - szt. 2: słońce oraz area za oknem. Komentarze mile (to się jeszcze okaże ;)) widziane. Pozdrowienia Endriu_M PS Za oknem Jelenia Góra... jakby co... PIC 1: PIC 2: PIC 3: BEFORE:
Gość ant-3d Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Bardzo ladnie, czasy renderu robia na mnie wrazenie bardzo pozytywne :) Nie przekonuje mnie jednak widok za oknem.
AGmakonts Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 dokładnie, widok za oknem za mało zjarany, światło tez jakieś mało naturalne i jest efekt zwalonych proporcji + miejscami lewitacja natomiast podłoga ładnie wyszła, reszta rzeczy tez jest w sumie dobra
tadzio Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 Materialy tak troszke srednie (zwlaszcza stolu kreslarskiego i krzeselka), ale np fajny żyrandol. Widok jak wyzej napisali. Ogolnie nie jest zle, ale brakuje tego "czegos"... pozdr
!Ewert Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 łądnie ale bez rewelki materiały takie siakie ale ogólnie jest dobrze:)
Endriu_M Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 Dzięki za komentarze. Może faktycznie macie rację, co do tego widoku za oknem. Nie jestem teraz obiektywny, bo się na te rendery napatrzyłem. Pewnie za kilka dni przejrzę na oczy. :) ->Jeśli chodzi o skalę. Hmmm. Wszystko jest robione według wymiarów, więc problemów proporcji raczej nie może być. AGmakonts, które proporcje miałeś na myśli? I co z tą lewitacją? -> Tadzio i Tomuś, na obronę swoją napiszę tylko, że nie ma tu gdzie poszaleć z materiałami. Ni ma szkła, ni ma dużo chromów... Chyba, że któreś z obecnych tu materiałów byście podkręcili - to piszcie. Ze stołu i krzesełka zżarło mi odbicia - i fakt - wygląda to jak czerwony trup (czyli niezbyt dobrze:)). Pewnie mogłem dać jakieś jaśniejsze drewno, może byłoby lepiej. Pozdrowienia dla wszystkich :)
Master Kiełbaster Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 jak na mentala to ładnie :P stół lewituje...
Endriu_M Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 bo to kurde jest magiczny stolik - ten z serii "nakryj się". :) E tam, nie lewituje. Właśnie zerknąłem na stół w swoim pokoju i... też nie lewituje. A tak wygląda. podobne odbicia, brak cieni, itd. Master, co byś tam chciał, żeby stół osiadł na podłodze? Aaa. Wiedziałem, że ktoś napisze "jak na mentala...". Może Ci tym zrobię Master przykrość, ale ja lubię Twoje komentarze. Cholera, masz 3796 postów i mogę się założyć, że wszystkie są lekko... lekko... hmmm... uszczypliwe... :)
AGmakonts Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 z lewitacją chodzi o to ze nie widac cienia odpowiedniego przy styku z podłogą
Endriu_M Napisano 2 Maj 2007 Autor Napisano 2 Maj 2007 Heloł ponownie! Dzięki radom kilku osób udało mi się wprowadzić poprawki. Oczywiście zawsze może być lepiej, ale pozostały już chyba tylko szczegóły. Pozdrawiam! AM
Rekomendowane odpowiedzi