Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem koordynatorem projektu Black Ice Tales (http://www.blackicetales.com/), celem naszego projektu jest stworzenie rozbudowanej fabularnie i realistycznej gry MMO.

Obecnie przygotowywane jest demo, które zostanie pokazane potencjalnym inwestorom (do tej pory mieliśmy dwóch chętnych sponsorów: Play i Scott Labs). Mimo, iż jest to projekt amatorski (korzystamy co prawda z komercyjnego engine, ale do momentu wydania dema pracujemy za free), ma on duże szanse na stworzenie przełomu w branży powielanych szablonów gier online.

Wracając do konkretów... Poszukujemy osoby(osób) chętnej do współpracy przy zaprojektowaniu profesjonalnej prezentacji 3d. Animacja ta będzie formą trailera prezentującego na bazie kontrastów realia świata projektowanej przez nas gry. A oto tematyka:

- Przedstawiamy maga w tendencyjnych szatach, rzucającego jakąś tam kulę ognia w biednego goblina i podpisujemy "Mag". A potem jakiś tekścik, przejście i pokazujemy Inkwizytora w mrocznym wdzianku, jak z szyderczym uśmiechem podnosi rękę nad miasto, a to staje w płomieniach w jednym momencie i podpisujemy "Mag w Black Ice Tales".

- Pokazujemy osobnika dosiadającego wielkiego orła a'la WoW i podpisujemy "Podróżnik", tekścik, animka i pokazany podróżnik brnący przez zabłocony trakt podczas ulewy, pod płaszczem, prowadzący obładowanego muła, za nim ołowiane niebo i koniec wiadomy.

-Wojownik na wspaniałym rumaku, ze świecącym mieczem wielkości Pałacu Kultury, dla kontrastu ranny wojownik, w pokrzywionej zbroi, brudny, na skraju wyczerpania, wystająca z pleców strzała, mężczyzna klęczy w kałuży krwi, a wokół pełno trupów...

--------------------------------------------------------------

To tylko przykłady na to co chcielibyśmy osiągnąć. Jak już wspomniałem chcemy stworzyć realistyczną grę online (18+) z naciskiem na fabułę.

Niestety współpraca przynajmniej do momentu wydania dema bazuje na czysto altruistycznej pracy w słusznej sprawie ;)

Jeżeli jest ktoś zainteresowany współpracą to proszę pisać na maila:

[email protected]

Pozdrawiam,

Shergar

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jako kontunuację poprzedniego postu, chciałem dopisać że szukamy także ludzi znających sie modelowaniu ludzi, potworów z szczególnym naciskiem na low poly w 3dsmax i obróbkę modeli w zbrush. Jako osoba odpowiedzialna za prace grafików 3d, 2d i speców od szkiców mogę zapewnić dużo ciekawej pracy przy tym projekcie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności