Napisano 1 Maj 200717 l pict 1 Jest to moja 4 nie nie 5 praca w 3ds maxie renderowala sie 30 min pict 2 moja 7 praca, ciecz mi nie wyszla a szklanka nie wyglada realistycznie ( ta rozbita) piszcie co poprawic -------------------------------------------------- Prosze o sprawdzenie regulaminu
Napisano 1 Maj 200717 l 1.przedewszystkim temat popraw na zgodny z regulaminem. 2. czym to renderujesz by ktos mogl wogole pomoc
Napisano 2 Maj 200717 l Jeśli chcesz to zrobić bardziej realistyczne, to popraw kształt kawałków szkła. Żadna gruba szklanka ci się w ten sposób nie rozbije :P
Napisano 3 Maj 200717 l Jeżeli chodzi o kaustyke to jak generujesz mentalem 3.5 masz w zakladce Indriect Illumination/ Caustics and Global Ilumination (GI)/ Geometry Properties- Tam zaznaczasz aby każdy obiekt generowal kaustyki i GI. Jeżeli używasz wcześniejszego mentala masz na forum renering / mental ray wszystko wypisane. Jeszcze jedna rzecz szklanka faktycznie jest o dużo za gruba. Taką mógłbyś spuścić na beton z 10 piętra i tak by się nic nie rozbiło.