Napisano 5 Maj 200717 l Nie wiem czy to możliwe ale spytam tutaj - zależy mi na czyms w rodzaju konferencji ale jako że lubie własne rozwiązania chciał bym to pchnąc w taką strone - jak widzicie działanie - i czy wogóle cos by mogło z tego byc - czegos takiego. Trzy osoby z telefonami, kazda z nich dzwoni na inny (znany sobie) numer (do tego włączony jakis pakiet darmowych rozmow) czyli trzy osoby dzwonia na trzy osobne numery - teraz tak - te 3 telefony do ktorych dzwonia te osoby są w jednym pomieszczeniu spięte przez osobne usb pod laptopa - jakis soft czy cos takiego łapiące głos na bieżąco z tych telefonow(poszczegolnie z kazdego) i przerzucajace je do laptopika w jakis soft ktory nakłada te głosy na siebie i odrazu puszcza je na głosnik który jest kablami spiety z głosniczkami w tych telefonach, ogółem wychodzi cos takiego ze trzy osoby odbieraja łączony tekst na bieżąco - nie wiem czy ktos wie o co mi biega :] najwazniejsze zeby to sie odbywało w czasie rzeczywistym - jak myslicie była by taka opcja zeby to wogole probowac :] wiem ze jestem głupi bo często mam chore pomysły ale nie boje sie tego powiedziec :D instrukcja http://img156.imageshack.us/img156/4910/instrkn8.jpg :]
Napisano 5 Maj 200717 l Obawiam się że to nie ma sensu, tak naprawdę masz 3 osoby gadające - nie rozumiem tego wariantu z pośredniczącymi telefonami podpiętymi jeszcze przez USB. Czy nie prościej zwykła telekonferencja ? Uruchamiasz u operatora połączenie konferencyjne a on Ci za niewielką opłata umożliwia połączenie jednoczesne tych 6 osób o których piszesz - nie ma kompa i wszyscy sie słyszą. Robiłem tak ostatnio w Brukseli na swojej zreszta prezentacji. Ludzie z zewnątrz dzwonili na numer stacjonarny - jeden dla wszystkich a automat u operatora tym sterował. Każdy gadał z każdym