Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

potrzebuje podzielić boxa na płaszczyzny do dalszej edycji kształtu, standardowy podział na segmenty mnie nie zadowala- potrzebuję trójkąty.

Raczej nieregularne więc chciałbym samemu pododawać sobie krawędzie. ewentualnie pkt które później połączę krawędziemi wiem jak dodać te pkty w przestrzeni podczas edycji siatki ale nie wiem jak je zintegrować z bryłą - pewnie jeśli będę mógł stworzyc dodatkowe pkty na krawędziech do dołożenie krawędzi nie powinno być problemem

z góry dzięki

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 851
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Poczytaj o polymodelingu w manualu.

To czego ci potrzeba, to narzędzi cut, split polygon tool czy jeszcze innych (nazwy tych narzędzi zależą od oprogramowania, jakiego używasz).

Napisano

Używam maxa mam przed sobą podręcznik ale nie podaje on aż tak dokładnych informacji. Mówisz o manualu programu czy na stronce- ewentualnie mógłbyś załączyć linka.

Poszukuję raczej kogoś kto mógły mi wskazaćdokładne rozwiązanie bo trochęjuż tego szukam, a muszę robić projekt

Napisano

masz boxa - konwerujesz go do poly (zanaczonego klikach prawym-->convert to -->poly)

potem w podopcjach nowego boxa (już poly boxa) zaznaczasz poly (ściankę) szukasz narzędzia cut i rżniesz go jak potrzebujesz.

Pisałeś coś o trójkątach - jak masz zaznaczone poly użyj opcji retriangulate - powinna wygenerować trójkąty - ale pewien nie jestem - nie mam tu maxa.

ps. ide do domu bo komary gryzą

Napisano

w końcu działa

pozdrówki

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności