Napisano 5 Maj 200717 l potrzebuje podzielić boxa na płaszczyzny do dalszej edycji kształtu, standardowy podział na segmenty mnie nie zadowala- potrzebuję trójkąty. Raczej nieregularne więc chciałbym samemu pododawać sobie krawędzie. ewentualnie pkt które później połączę krawędziemi wiem jak dodać te pkty w przestrzeni podczas edycji siatki ale nie wiem jak je zintegrować z bryłą - pewnie jeśli będę mógł stworzyc dodatkowe pkty na krawędziech do dołożenie krawędzi nie powinno być problemem z góry dzięki
Napisano 5 Maj 200717 l Poczytaj o polymodelingu w manualu. To czego ci potrzeba, to narzędzi cut, split polygon tool czy jeszcze innych (nazwy tych narzędzi zależą od oprogramowania, jakiego używasz).
Napisano 5 Maj 200717 l Używam maxa mam przed sobą podręcznik ale nie podaje on aż tak dokładnych informacji. Mówisz o manualu programu czy na stronce- ewentualnie mógłbyś załączyć linka. Poszukuję raczej kogoś kto mógły mi wskazaćdokładne rozwiązanie bo trochęjuż tego szukam, a muszę robić projekt
Napisano 5 Maj 200717 l masz boxa - konwerujesz go do poly (zanaczonego klikach prawym-->convert to -->poly) potem w podopcjach nowego boxa (już poly boxa) zaznaczasz poly (ściankę) szukasz narzędzia cut i rżniesz go jak potrzebujesz. Pisałeś coś o trójkątach - jak masz zaznaczone poly użyj opcji retriangulate - powinna wygenerować trójkąty - ale pewien nie jestem - nie mam tu maxa. ps. ide do domu bo komary gryzą