Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

tak sobie pomyślałam, że póki co mamy jeszcze długi weekend i większość z was na pewno gdzieś była więc może powrzucacie tutaj fotki zrobione w trakcie majówki ? Ja skromnie zacznę :)

Wypad na Hel

7dd211a0c5320e11med.jpg

45db1253dc75b3eamed.jpg

Piknik :)

04f6019277ab55a4med.jpg

9d8b6c8d5da12194med.jpg

A tu początek weekendu, czyli wypad za miasto na motocross

ed90cf5503b191b9med.jpg

9d902b8dbb40e7b4med.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

odemnie - nastawiłem się na nocną sesję i mam parę ciekawych

potem wstawię z mniejszą kompresją

-edit

Kobyla Góra (gm. Syców)

134372d68f05774d.jpg

Napisano

fotki zrobione w trakcie majówki? od kilku dni robie swoją eLkę:) w planach mam 18-300 2,8, ale jak narazie mi nie bardzo chce wyjść:D

to fota testowa:

pinholeae0.jpg

ISO 100

czas 6s

przysłona 160;)

"troszkę" nieostra ale pracuję nad tym.

ps. pięknie widać syfy na matrycy:)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Znowu wyjdę na tępaka ale co to jest eLka? :] (wybaczcie mi te pewnie banalne dla was pytania ale serio jeszcze mało wiem w tej dziedzinie)

Napisano

takie bajeranckie obiektywy z czerwonym paskiem L-lowdispersion (cena od 2KPLN w górę)

ale niepokoi mnie że napisał że robi go od kilku dni ? wtf

Napisano

heh, canon literą L oznacza swoje obiektywy dla profesjonalistów (mają czerwony pasek na końcu) bardzo dobra jakość i bardzo wysoka cena.

a ja staram się zrobić obiektyw domowym sposobem:)

Napisano

hehe.. ja też wrzucam.. z dzisiaj fotki :D OLSZTYN off course

a44f36b0e3b362bc.jpg

Moja rodzinna miejscowość ROZOGI

0805e17157a63b50.jpg

Napisano
  • Autor

Rudylew: Na tym pierwszym zdjęciu to jakaś egzotyczna roślinka? :) Wkurza mnie zawsze to, co widoczne jest na twojej pierwszej fotce-nawet jeśli robisz zdjęcia w parku to na prawie każdym widać jakieś budynki (bardzo często psują efekt :( ). U Ciebie aż tak się nie rzuca w oczy, ale mnie to strasznie wkurza bo zrobisz fajną fotkę jakiejś roślinki, a tu Ci w tle wyskakuje jakiś obskurny budynek który odwraca uwagę od głównego tematu :/

Napisano
(..)jeśli robisz zdjęcia w parku to na prawie każdym widać jakieś budynki (bardzo często psują efekt :( ). U Ciebie aż tak się nie rzuca w oczy, ale mnie to strasznie wkurza bo zrobisz fajną fotkę jakiejś roślinki, a tu Ci w tle wyskakuje jakiś obskurny budynek który odwraca uwagę od głównego tematu :/

hmm. widzisz.. ten budynek w zamiarze tam zamieściłem.. mogłem inaczej skadrować lub zrobić z innego ujęcia fotkę.. ale wg. mojego spojrzenia fotka nie była by tak interesująca jak teraz..:)

ps. mi blokowiska nie przeszkadzają jak na razie.. bo wychowałem się na wsi :D:D

ps.ps.

Jeśli denerwują Cię takie wrzuty w tle to proponuję udać się w plener :D pozdrawiam :D

Napisano

heh fajny piesek.. ja nie mam pieska.. od kąd mój kajtek.... eh... nie chcem wspominać bo się zaraz rozpłaczę :/ :)

ps. aleś się rozpisał od paru lat :D:D

Napisano
  • Autor

No przecież Ci napisałam, że u Ciebie ten budynek nie psuje efektu-u mnie zazwyczaj tak :/

Napisano
takie bajeranckie obiektywy z czerwonym paskiem L-lowdispersion (cena od 2KPLN w górę)

canonl.jpg

Napisano

No bo taki wygadany jestem :P Dorwałem Nikona D80 to teraz szalenstwo po domu i ogrodzie :)

Napisano

@rudylew.

Ten kościół jakiś dziwny. Schody uciekają w lewo a wieża w prawo.

Napisano
  • Autor
ehhh Gordy .. bo to krzywa wieża jest :D..

ps. a no rzeczywiście.. krzywo. :/

Ale tylko troszkę krzywo :)