Napisano 7 Maj 200717 l Może orientujecie się jakie są stawki dla kreślarzy. Bo mam oferte pracy na wakacje jako kreslarz i nie wiem ile można wyciagnąć z tego, a nie chciałbym się dać zrobić w bambuko :). Pracodawca, chciałby się rozliczac od formatu rysunku. Coś słyszałem, że jest jakas stawka podstawowa + dodatek za stopień zarysowania formatu. Tylko jak kogos pytam to nikt nic nie wie. Może chociaz Wy coś wiecie. :) Pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200717 l hmmm. szczerze mowiac tez nie wiem. pracowalem jako kreslarz na studiach ale mialem placone od godziny 5 - 7 zł. w sumie kasa niewielka, ale na wakacje bylo :)
Napisano 22 Maj 200717 l od formatu? jak sie robi na kompie to format nie ma znaczenia... lepiej policz za kubaturę budynku/powierzchnie i zwroc uwage na skale rysunku , pozniej czy to usługa,mieszkanie, magazyn na ziemniaki itp...
Napisano 22 Maj 200717 l bardzo ważna jak mam do czynienia z kreśleniem jest dokładność szkiców/rysunków które dostaje i ilość informacji. Czasem się zdarzało że ktoś dawał szkice na serwetce rysowane na kolanie i z tego chciał mieć projekt, rzuty, przekroje itp. Co innego jak dostajesz wszystko i tylko wklepujesz do kompa.