thud Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 mam pytanie zrobilem postac i chce zanimowac jej twarz, i teraz nie wiem jak zrobic zeby tylko sama glowe morphowac, bo przeciez troche obciazy komputer kopiowanie calej postaci
Bacry Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 To zależy od ujecia. Jak widac calosc to calosc, jak tylko twarz to wywal reszte modelu. Ale niestety animacja twarzy to nie przelewki:D
Gość aspera Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Żeby morfować tylko twarz( lepiej całą głowę) musisz wydzielić twarz z obiektu,za pomocą funkcji \"detach\", potem twarz skopiować ile razy chcesz,przypisać jednej z twarzy modyfikator\"morph\" ,a następnie \"przypisać\"do twarzy,nazwijmy ją główna, modyfikacje jakie chcesz za pomocą modyfikatora morph,korzystając ze stworzonych kopii twarzt ,potem kopie skasuj i pozostani ci twarz\" główna\" z modyfikatorem\" morph\" i reszta ciała. Następnie twarzy głównej przypisz modyfikator\" edit mesh\" i połącz twarz z pozostałą częścią ciała za pomocą modyfikatora weld( lepsze jest wybranie \"weld target\" i łączenie poszczególnych wierzchołków pojedyńczo)Otrzymujesz w ten sposób jeden cały obiekt z twarzą( głową) która jest morfowana,potem możesz dodać np modyfikator bones pro,a twarz nadal jest morfowana
thud Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 wlasnie mialem cala twarz juz zmorphowana (tzn glowe, heh o to mi chodzilo) i nie wiedzalem czy moge ja przylaczyc potem do reszty ciala :) skoro ma dzialac tak jak mowisz to wielkie dzieki!! Bacry tez thx!
Rekomendowane odpowiedzi