Napisano 19 Listopad 200321 l mam pytanie zrobilem postac i chce zanimowac jej twarz, i teraz nie wiem jak zrobic zeby tylko sama glowe morphowac, bo przeciez troche obciazy komputer kopiowanie calej postaci
Napisano 21 Listopad 200321 l To zależy od ujecia. Jak widac calosc to calosc, jak tylko twarz to wywal reszte modelu. Ale niestety animacja twarzy to nie przelewki:D
Napisano 21 Listopad 200321 l Żeby morfować tylko twarz( lepiej całą głowę) musisz wydzielić twarz z obiektu,za pomocą funkcji \"detach\", potem twarz skopiować ile razy chcesz,przypisać jednej z twarzy modyfikator\"morph\" ,a następnie \"przypisać\"do twarzy,nazwijmy ją główna, modyfikacje jakie chcesz za pomocą modyfikatora morph,korzystając ze stworzonych kopii twarzt ,potem kopie skasuj i pozostani ci twarz\" główna\" z modyfikatorem\" morph\" i reszta ciała. Następnie twarzy głównej przypisz modyfikator\" edit mesh\" i połącz twarz z pozostałą częścią ciała za pomocą modyfikatora weld( lepsze jest wybranie \"weld target\" i łączenie poszczególnych wierzchołków pojedyńczo)Otrzymujesz w ten sposób jeden cały obiekt z twarzą( głową) która jest morfowana,potem możesz dodać np modyfikator bones pro,a twarz nadal jest morfowana
Napisano 21 Listopad 200321 l Autor wlasnie mialem cala twarz juz zmorphowana (tzn glowe, heh o to mi chodzilo) i nie wiedzalem czy moge ja przylaczyc potem do reszty ciala :) skoro ma dzialac tak jak mowisz to wielkie dzieki!! Bacry tez thx!