Napisano 16 Maj 200717 l mozecie mi powiedziec dlaczego bardzo czesto musze kliknac kilka razy w obiekt zanim on mi sie zaznaczy? zaznaczają mi sie najpierw obiekty które są na lini kursora (ale za obiektem który chce zaznaczyć) a dopiero potem obiekt właściwy. to jest wkur....ące ze juz nie wiem co zrobic?
Napisano 16 Maj 200717 l Autor eeeee "by name".... mam mase obiektów w scenie i chce normalnie myszką
Napisano 16 Maj 200717 l aha... czyli nie nazywamy obiektów po ich stworzeniu... great job. pozotaje c tylko wejście w tryb user i szukanie go ręcznie. slect by name to właśnie "Znajdź i zaznacz" tylko, że ty pewnie masz 123546487456321 Box01 więc raczej na nic ci to przyjdzie...
Napisano 16 Maj 200717 l Też czasami mam ten problem, ale nie wiem od czego to zależy... Tyle że ja podpisuję obiekty lub przynajmniej je grupuję i nie mam problemu z wpisywaniem nazwy... Lubię porządek ^^
Napisano 16 Maj 200717 l Jeśli masz wyświetlanie smooth+highlights to jak klikniesz jaz to zaznaczy ci się obiekt ktory jest pierwszy na widoku. W trybi wireframe najlepiej klikać na siatkę. Może ci się również przydać selection filter (taka lista obok select).