GramiYoe Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 Witam, Mam mały problem, mianowicie ściągnąłem gdzieś z sieci scenę i nie mogę wyłączyć jakiegoś światła.Wszystkie światła mam wyłączone lub usunąłem, a efekt jak na obrazku (włączone GI). Jedyne gdzie widać że jest jakieś światło to w okienku Vray Log - 1 Render Light(s). Jak wyłączyć to światło, lub jak się go pozbyć? Pozdrawiam
piksar Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 w zakładce Global Switches masz zaznaczone "default lights"? - odznacz może jest oświetlone environmentem jakimś - zobacz w zakładce.
GramiYoe Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 wszystkie default lights są wyłączone, enviroments etc...
AGmakonts Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 sprawdż w vray system właściwości świateł i kolor envi maxowego
arev Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 Sprawdź jeszcze czy MAXowy environment (8) jest wyłączony. Też działa jak światło GI.
GramiYoe Napisano 20 Maj 2007 Autor Napisano 20 Maj 2007 Environment wyłączony, w vray system nie ma żadnych świateł do wyboru.....
GramiYoe Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Juz sobie poradziłem. Posprawdzałem wszystko na nowej scenie i okazało się że to normalne. W scenie jak na obrazku miałem biały kolor w environment maxa i stąd po włączeniu GI wyszedł taki obrazek. Po zmianie na czarny nic nie widac, ale światło w Logu Vray jest nadal. Po wyłączeniu GI z białym tłem wychodzi coś w rodzaju alpha chanel. Dzięki wszystkim za pomoc :) Pozdrawiam
arev Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Sprawdź jeszcze czy MAXowy environment (8) jest wyłączony. Też działa jak światło GI. A nie mówiłem? :]
GramiYoe Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 No tak :) Myślałem że jak nie mam żadnej mapy w environment to znaczy że jest wyłączony.... a tu chodziło o kolory:) Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi