Napisano 25 Maj 200717 l modeluje samochód i mam taki problem. jak chce modelować przednią częsc samochodu to oczywiście zamiast persp view biore front, ale niestety widać nie tylko brzegi przodu samochodu ale i tyły, ktore bardzo przeszkadzają(bo np. nie wiem gdzie zrobic splita[czy to jst brzeg przodu auta czy tyłu]). czy jest taka mozliwosc zeby ukryc te tylne brzegi?, np zeby wszystko co jest na x
Napisano 25 Maj 200717 l Zaznacz face'y, które chcesz widzieć i z menu wybierz Show -> Selected lub coś takiego.
Napisano 25 Maj 200717 l Hmmm... Albo chowasz geo, albo moze sprobuj zmienic Cliping w kamerze Front.
Napisano 25 Maj 200717 l Autor piotrek to troch nie wygodne, "moze sprobuj zmienic Cliping w kamerze Front"gdzie to zrobic?
Napisano 26 Maj 200717 l Autor reanimator thx o cos takiego mi chodziło, tylko niestety ukrywa sie tez plane(blueprint) edit: piotrek ale racja to rozwiązanie jest dobre bo przeciez mozna zastosowac tylko w front view;) edit2: ale niestetyjak extruduje nowego edga to go nie widac niestety;(