Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Poszukuje kreatywnych 2d-3d grafików do zrobienia pierwszej polskiej gry mmorpg.CO do wynagrodzenia na początek mogę obiecać dobra zabawę w dobrym gronie i piwo ;) Ale jak byśmy projekt dokończyli bo wiem ze było pełno osób które zaczynały i nie skoczyły (nie wiem czemu ?) to nie musze chyba wspominać o pieniądzach jakie dostarczy gra.Dla wyjaśnienia mmorpg to tibia,mu word of warcraft, itp Ja myśle nad pomysłem fantasy magia,smoki, ale jestem otwarty oczywiście na sugestie !

Masz jakieś pytania wal !

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

JEst juz jedna ekipa, ktora bez kasy chce zrobic MMORPG. Mieli nawet wyklad na Games Developer Conference, ze wpieprzyli sie w bagno i w ogole zyc im sie nie chce.

Takze - jak rzadko to mowie - daj sobie spokoj.

Napisano
  • Autor

mozesz rozwinąć myśl: "wpieprzyli sie w bagno i w ogole zyc im sie nie chce" Jakieś pieniadze są ale to jest drobna suma na początek sadze.A o jakiej sumie mówisz pomijając prowizje współpracowników. Czy poporstu jak sie komuś nie płaci to komuś nie chce ? o to chodzi ?

Napisano

jakies inne projekty masz za soba, czy porywasz sie na najtrudniejszy gatunek bo masz taka fantazje ??

Napisano

Drogi Emo :)

Naprawde na tym forum było juz troche takich ogłoszeń, wiele ludzi probowało wyjaśnić że zgłoszenie na zasadzie "mam pomysł na cos w rodzaju fantasy" jest nic nie warty. Jeśli nie masz _bardzo_ konkretnego planu, co gdzie, jak, za ile itp itd, to jest minimalna szansa ze twoim ogloszeniem zainteresuje się ktokolwiek kto traktuje prace poważnie. Tym bardziej od zupelnie nowego człowieka o którym nic nie wiadomo (chodzi mi o doswiadczenie developerskie).

W wielkim skrócie:

albo zrób żeby ten projekt wyglądał tak że ma szanse na powodzenie, albo daj spokój.

Napisano
  • Autor

Witam

Wiec tak wyjaśni sie sie sprawa programistów to wszystko opisze co i jak bo bez engine nie ma co. Macie racje jakiś gościu nieznay rzuca hasło zroby gierke po polsku a nie ma bladego pojęcia o niczym i jeszcze pisze kilka zdań i myśli że wszyscy sie rzucą z altruistycznie z pomocą :/ Tu mnie macie, ale każdy kiedy zaczynał i nie sadze zeby stworzenie przykad:tibiopodobnej gry jest trudne. Ale pomińmy to jak zrobie team programistów to pogadamy i wszysko wypisane gdzie po co i za ile.

Przepraszam za ten dziecinny post !

P.S

Ale myślałem teraz przynajmniej o merytorycznym aspekcie gry. Przynajmniej zęby ktoś mi doradził kilka rzeczy !Wskazał kierunek.

Trzeba mieć marzenia ! Nie mam 14 lat :P

Napisano
  Cytat
nie sadze zeby stworzenie przykad:tibiopodobnej gry jest trudne

nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz

Cytat
Przynajmniej zęby ktoś mi doradził kilka rzeczy

moja rada: zacznij od czegos mniej zlozonego w samej mechanice rozgrywki. strzelanka, platformowka etc.

Napisano

"Trzeba mieć marzenia ! Nie mam 14 lat :P"

a ile masz ?

ale zgadziam sie tworenie gier nie jest trudne sam napisalem kiedys arkanoida :P

Napisano
  emo napisał:
zroby gierke po polsku

Przy tym poziomie piractwa w polsce sprzedasz kilka egzemplarzy co chiba mija się z celem...

emo napisał:
stworzenie przykad:tibiopodobnej

tibia jest za free wiec tym bardziej nikt tego nie kupi :P

Napisano

oj, cos mi się sieć kopie bo zjadło mi post jak wysyłałem. W każdym razie powtażać sie nie ma sensu, bo widze że ludzieconieco napisali juz to co sam chcialem napisać.

a z tego co zapamietalem:

może i stworzenie tibio-klona nie jest trudne, ale zrobienie tibio-klona ktory sie sprzeda juz moze byc... bo moim skromnym zdaniem tibia nie jest najwyzszych lotów :)

Napisano
  • Autor

gra nie była by sprzedawana była by za free, ale z czasem jakieś reklamy na stronie kupowanie domków itp. Tibia jest darmowa ale za pacca sie placi 90 zl chyba czy coś. Tibia nie najwyższych lotów , nawet nie wiesz ile dzieciaków w to gra. A co do tibio-klona to nie chodziło mi o coś podobnego ale coś na takiej zasadzie. Proste ale duża grywalność.

Napisano
  Cytat
nawet nie wiesz ile dzieciaków w to gra

wiem, przez rok pracowałem w kafejce, naoglądałem sie tych 10 latków kradnących konta 8 latkom :)

Napisano
  • Autor
  Cytat
P.S. Jedni i drudzy do tej pory nie znalezli chyba wydawcy.

Przecierz pisałem wcześniej ze nie potrzeba wydawcy do wprowadzenia mmorpg ? Przecież to przez net !

Napisano

emo nie uda ci sie zrobic mmorpg, jestem o tym przekonany na 100 procent

masz juz design-doca?albo jakis scenariusz ogolny, ogolne zalozenia gry?cokolwiek masz?jakis pomysl na fabule?postacie niezalezne?dialogi chociazby?a jak mialaby wygladac mechanika gry?system rpg?historie swiata w ktorym bedzie sie toczyc gra masz?

ty jako kto chcialbys robic?jako programista , grafik czy ktos inny?

i powiedz ile masz lat?sam sie utrzymujesz masz prace jakas?

zrobienie gry to bardzo zlozony i duzy projekt, zrobienie crpg to juz wogole jest ostro a zrobienie mmorpg to juz masakra jest, w takiego wow'a gra 8 milionow ludzi, na ilu graczy planujesz swoja gre?gdzie postawisz serwery, ktore maja obsluzyc twoich graczy?i proste pytanie skad wezmiesz kase na te serwery i na ich utrzymanie?

zrob najpierw jakas prosta gierke, np. tetrisa albo pac-mana ;)

Napisano
  emo napisał:
mogę obiecać dobra zabawę w dobrym gronie i piwo ;)

Darmowy browar bez ograniczeń???

Wchodzę w to!!! ;)

Napisano

ziomuś piwo ?? bedziesz musiał poczekać aż emo dostanie dowód osobisty... a do tego momentu stwierdzi że robienie mmorgów jest nudne, trudne, i frustrujące i z twojego piwka nici.... a tak na serio to tak jak w życiu zacznij od rzeczy najłatwiejszych, mody, proste gierki, a nie pchaj się z motyką na słońce bo sie poparzysz..... no chyba że jesteś "pionierem" który pokonuje problemy jak burza i wie jeszcze jak kupić browara bez dowodu to za 4 lata bedziemy grać w twoją gierke ze spuszczonymi uszami....

Napisano

zrób moda jakiejś gierki podmieniając tylko kod Networkingu zmieniając na MMORPG np. mmorpg quake 3 (source za free, ale super popiep##one).

albo jakieś kup Torque. Ogólnie to jedyne co trzeba to znać się na programowaniu sieci Klient-server znajomości protokołów itp. Potem mógłyś modować te swoje q3.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności