Napisano 28 Maj 200717 l Postanowilem sobie poczwiczyc i tym tym samym odswiezyc stary rysunek. Jeszcze za gówniarza (jeszcze w podstawowce) narysowalem olowkiem szkic lamparta, ostatnio przegladajac moje stare prace natknołem sie na nia i posatnowilem ja dokonczyc, ale juz na kompie. Sam szkic wykonalem na podstawie ilustracji w ksiazce (niestety nie bylem az tak utealentowany by zrobic to z pamieci :D). Ksiazka juz dawno sie gdzies zgubila i teraz chce dokonczyc rysunek studiujac wyglad lampartow. Moze sie uda... moze nie, ale jak na razie tyle.. i bardzo dziekuje z gory za wszelkie rady i sugestie oto sam szkic:
Napisano 4 Czerwiec 200717 l Autor i maly upgrejt daje mam nadzieje ze mi nie zabraknie checi do kontynuacji
Napisano 4 Czerwiec 200717 l zaloz sobie jakies swiatlo padajace na te glowe..i pokaz swiatlocien..bo narazie dosc plasko wychodzi
Napisano 9 Czerwiec 200717 l Daruj sobie dłubanie na powiększeniu i "pędzel trawki" i maluj plamami... zamaluj nawet to co jest jeśli trzeba, nie ma co żałować tylko trzeba dążyć do doskonałości.
Napisano 16 Czerwiec 200717 l Autor zastosowalem sie do waszych wypowiedzi i dodalem troche glebi. powoli zaczyna to jakos wygladac, mam nadzieje ze jesli cos bedzie nie tak, to wytykniecie mnie to palcem :P z gory dzieki za pomoc...
Napisano 17 Czerwiec 200717 l Autor i jeszcze jedno.... ;] kilka drobnych poprawek i dodatkowo ogolny zarys konceptu, te zielone to lisc... jest to cos w stylu 'przyczajony tygrys, wciaz zywa ofiara'... ... wszelkie sugestie i uwagi mile widziane
Napisano 18 Czerwiec 200717 l zrob moze ciemniej w oczodolach...nie wiem na ile lamaprty maja zaglebione oczy..ale bedzie wygladal grozniej...tak samo mozesz dodac troche blikow swietlnych na zebach..no i generalnie jakis zarys reszty ciala tez by nie zaszkodzil :) pzdr.
Napisano 18 Czerwiec 200717 l Lewitujaca glowa lamparta pod lisciem :P Zbyt sterylnie i plasko malowane. Zdecyduj sie czy chcesz to zrobic w stylu komiksowym czy bardziej realistycznym - jesli realistycznym to poszukaj w google zdjec lampartow i zobacz jak jest zbudowana ich glowa - w oparciu o to zrob wiecej definiujacych bryle cieni i rozjasnien. Jezyk wyglada jak wyciety w czerni - ale to ponownie sterylnosc.