Napisano 1 Czerwiec 200717 l Witam, W związku z udziałem w małym przedsięwzięciu mam za zadanie stworzyć logotyp. O co chciałbym Was prosić, oprócz oczywistej krytyki, to opinie w stosunku do poniższych propozycji. Jestem świadomy, że może nie jest to najwyższych lotów, ale to dopiero pierwsze podejścia do tego tematu. Dla orientacji podam, iż firma zajmuje się uprawą i dystrybucją bobu;) Pozdrawiam
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Zdecydowanie nr 9, ino lekutko obniż jasność i zwiększ nasycenie zielni. i "Valley" też przez duże "V", albo w ogóle cały wyraz kapitalikami :) pozdr.
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Skoro to pierwsze podejście to powinieneś pokazać jakieś szkice na papierze ołówkiem, jesli odrazu zaczynasz na komp to wlasnie tak wychodzi ..
Napisano 1 Czerwiec 200717 l 3 i 9 z czego 9 nowoczesniejsza, czy tez moze bardziej wspolczesna mi sie wydaje ale ogolnie b. fajne pomysly pzdrw
Napisano 1 Czerwiec 200717 l jest potencjał w tyhc projektach , poniewaz trafiłes idealnie moim zdaniem w kolor.ale ja proponuje trszymac sie rownych marginesow grafiki od wewnatrz do tla zielonego(stała odległośc białych elementó od granicy całego projektu) w "9".oraz odwazniejsze podejscie do ksztaltu i nadania zycia bobowi ,czyli:
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Autor Ebor --> Szkice były na początku, w zasadzie tylko do wersji, której i tak nie zrealizowałem, a pokazywać tutaj czegoś takiego nie ma sensu, bo zwykle przy realizacji i tak okazuje się, że wychodzi coś innego, a mnie zależało już na wersjach do przedstawienia klientowi, a kiedy już zacząłem jeden, reszta poszła sama z siebie:) Jeśli się nie spodobały, to proszę powiedzieć wprost, bo zdanie 'to właśnie tak wychodzi...' niewiele tutaj wnosi:) shin --> Kolory są ok, sprawdzałem też na innym monitorze, poza tym wszystko jest z palety PANTONE, również biały, więc nie może on być 'za jasny':) Taki jest po prostu:) Co do słowa 'Valley'. Nie ono jest tutaj najważniejsze, więc nie byłoby dobrze pisać je w całości kapitalikami, choć i tak zrobiłem błąd, gdyż wyraźnie jest większe i bardziej rozstrzelone, ale chcąc to jakoś zamknąć w formie prostokąta musiałem się w ten sposób ratować. huzdebos --> Dzięki bardzo za opinie;) Pytałem wcześniej parę osób, wszystkie wskazały podobnie jak Ty, numer 9:) smart --> Super, że tak konkretnie, doceniam;) Marginesy to mój oczywisty błąd, tekst i 'kształt' potraktowałem tutaj oddzielnie stąd niekonsekwencja;) Świetna propozycja co do kształtu zielonej 'ramki'! Dzięki!:) Jeszcze raz dzięki wszystkim za opinie i jestem otwarty na kolejne propozycje/krytyki;)