Gość sobek Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 ...mam zamiar kupić nowego laptopa, ale teraz do wszystkiego pchają nowego Windowsa Vista (nie znam i nie widziałem jeszcze). Czy ktoś może mi powiedzieć czy na tym czymś da się zainstalować i bedzie poprawnie działał max 8, którego mam i na którym pracuję... czy też trzeba pomyśleć o zakupie wersji 9 (chwilowo niechętnie). Z tego co widziałem to są 2 wersje Vista Home i Premium...?
piksar Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 zawsze mozna wywalic viste i zarzucic XP :) napewno taniej kupic XP niz maxa
streaker Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Max z vistą współpracuje podobno dopiero od wersji 9 i to z service packiem albo productivity boosterem. A jeśli chodzi o to, że nie można kupić laptopa z xp, to mijasz się z prawdą... ps. visty jest 7 wersji, a nie 2 i tylko sam bill z balmerem wiedzą czym się one różnią :P a tak na poważnie, jeśli się zdecydujesz na viste, to brałbym home basic, bo tańsza, a nie ma aero (które przywrócisz jednym wpisem w rejestrze), media center (a na co to komu w laptopie) i sideshow (jak dla mnie zbędny bajer).
Rekomendowane odpowiedzi