Liber Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 W tym temacie będę umieszczał logotypy i szablony stron mojej produkcji. Dopiero zaczynam przygodę z grafiką 2D, dlatego moje prace nie są pewnie wysokich lotów, ale liczę na konstruktywną i surową krytykę z waszej strony. ------------------------------------------------------------------------- Pierwszy ogień- Logotypy stworzone dla mojego wychowawcy. Firma związana jest z fotografią:
Touch Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Tylko 8-ka mi podchodzi;) Proste, wpadające w pamięć, nie przeciąża wzroku i uwagi;) Generalnie popróbowałbym jeszcze z obrysowaniem w krzywych takich elementów jak obiektywy, lampa błyskowa, czy też cały aparat i wtedy próbować to jakoś zakomponować w logotyp. Pozdrawiam
huzdebos Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 8 i 10 fajne, ale jeszcze troche IMHO za malo wspolnego ma napis (chodzi mi o forme, nie tresc) z piktogramem. njaslepiej mi podpada 10, ale fonta bym zamienil na znacznie prostszego, tzn. bez tych "przeciec/ wybran" pzdrw
avant.garde Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 8, 9, 10 jak dla mnie prezentują się najciekawiej. 9 jest najbardziej udana pod względem doboru czcionki do logotypu. Pozdrawiam.
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 1 fajnie wyglada tylko nie widze zwiazku logo z tematem te cienie, odbicia i inne bajerki to wywal im prostsza i bardziej przemyślana forma tym lepiej takie szybkie przykładziki co mi przyszlo do glowy
Liber Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Ostanie najfajniejsze ;P Dzięki za rady, może jeszcze dziś wrzucę update-y. BTW. Znacie jakieś dobre strony w których znajdę rady odnośnie projektowania logotypów?
leander Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Podobaja mi sie te propozycje Łukasza. Liber: moze tu cos dla siebie znajdziesz: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=7496
Liber Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 Wielkie dzięki leander. Na pewno sie przyda:D
Liber Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 Poszedłem za waszą radą i stworzyłem kolejne dwa proste loga: -firma zajmująca się sprzedażem kobiecej bielizny
kru Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 ten pierwszy logotyp - hmmm... probowalbym budowac te biodro na elipsie a nie b-splinie - krzywe sa wtedy "szlachetniejsze"
Touch Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 Zdecydowanie pierwsze i zdecydowanie popraw krzywą.
Rekomendowane odpowiedzi