Misiop1990 Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Hi ostatnio postanowilem nauczyc sie riggingu i sa jakies takie male problemy z opanowaniem kabli mozecie mi jakos z tym pomoc ??
pchela1313 Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Hejka:) Jest kilka sposobów na to aby kable, z którymi masz kłopot prawidłowo się zachowywały. Ale najpierw muszę wiedzieć czy masz już zrobiony szkielet dla swojego robota, czy po prostu animujesz już jego całe elementy np: ramię, czy udo?
Misiop1990 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 Tak juz dawno wsadzilem w niego bone
pchela1313 Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 To jednym ze sposobów jest użycie zwykłego modyfikatora skin na te kable. Wtedy wybierasz koście np kręgosłupa i skinujesz kable. 2 metoda, już bardziej zaawansowana, polega na tym aby zrobić koście dla każdego kabla z osobna. Następnie ustawiasz te koście w bone edit tools jako scalable. I dopiero wtedy używasz skin na kable i wybierasz te kości od kabli. Mam na dzieje, że chociaż trochę ci pomogłem. Pozdrawiam:)
Misiop1990 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 zrobilem tak ale i tak wychodza ;/
makler Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 a co to jest rigging, jeżeli moglibyście wyjaśnić ?
Misiop1990 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 przygotowanie czegos tam np postaci do animacji ustawienie tych wszytkich kosci
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Czerwiec 2007 Napisano 11 Czerwiec 2007 hehe widze tutaj cos w stylu "wyginam smialo cialo". Ustawienie "czegos" do animacji to naprawde ciezka praca dlatego bede kibicowal dalej! A robot jest spoko :)
Misiop1990 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 Hehe to jest tak zwany freez . :D tak juz z nudow ustawialem tego oto robocika w pozycje z breaka ;D roznego rodzaju mosty itp itd. nawakacjach jak mi sie uda go ladnie wykonczyc z riggingiem to sprobuje jakas animacje sklecic ale napewno to nie bedzie takie profesjonalne jak choreografia walki - Pawła Lipki :D
Rekomendowane odpowiedzi