Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wie ktos moze jak zrobic cos w stylu sily ktora rozchodzi sie jak powiekrzajacy pbwarznek :) i jest przezroczysta i pofaldowana ( cos jak przezroczysta ciecz w ksztalcie obwarzanka ( Kolko z dziura w srodku ) i powieksza sie a raczej rozchodzi sie dalej ! Prosze o pomoc !

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Ale sprawa jest bardziej skomplikowana niż Ci się wydaje... chyba, że chodzi o jakis mizerny efekt... do kina to się nie nadaje.

Ale obwarzanek to torus, pofałdowanie to noise, a materiał to przezroczystość i refrakcja. Rozchodzenie to animacja promienia torusa.

Ale lepiej napisz o jaki efekt konkretnie Ci chodzi i może jakiś screen, to będzie łatwiej rozmawiać... bo tak, to teoretyzujemy sobie, a Ty masz przeciez na myśli konkretne ujęcie, prawda?

Napisano
  • Autor

Biega mi o efekt cos takiego jak w matriksie lub dragon balu ;) jak postac laduje to na obkolo niej rozchodis sie touru cieplego powietrza ! taki szybki i przezroczysty ! ale jak bede uzywal no tego obwarzanka z noisem to bedzie wida za bardzo ze to obwarzanek ! No chyba ze sie myle ! A czasteczki nie bardzo mi sie widza !

Napisano

Sluchaj chlopie, jeszcze jedna kopia tego samego pytania i dostajesz bana! Mam dosc sprzatania po Tobie.

Przeczytaj regulamin, naucz sie nazywac watki.

Napisano
  • Autor

Przecierz je pokasowalem ! Sorki rombnolem sie ! ale juz wiecej sie nie pomyle ! Jeszcze raz soryy !!!

Napisano

Odkształcenie obiektów, najłatwiej zrobić za pomocą pola sił. Jak się nazywa ? Chyba wave. Robi on koncentryczne fale wokół jakiegoś punktu. A ciepłe powietrze do tego? To już nie rozumiem.