Gomez Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Pytanie jak w temacie - stabilny? Z tego co czytalem zdania sa podzielone. Chce kupic 4gb ramu do nowego kompa i nie wiem czy to ma sens.
patry Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Stabilny :) U mnie jeszcze ani razu się nie zaciął, albo wywalił :) A co do 4GB RAM'u to ciekawe czy xp64 Ci tyle zobaczy, bo u mnie widzi 3GB :(
Gordy Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Ok, coś już znalazłem. Pamiętałem że chodzi o bios i faktycznie. Szukaj pozycji "memory remapping feature". Można to znaleźć pod advanced -> "North bridge configuration". Źródło: http://support.microsoft.com/kb/929605 to tyle na razie. 2
Gomez Napisano 16 Czerwiec 2007 Autor Napisano 16 Czerwiec 2007 st00krotne dzieki Gordy, sprawdze to jak dostane kompa. Z tego artykulu wynika ze plyta musi obslugiwac 8GB ramu zeby mogla uzywac 4GB. Od 200MB do 1GB z max ilosci jaka jest w stanie pomiescic plyta zawsze jest ucinane.
Gość wojcieszek Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 dlugo jeszcze nie siedzialem w nowym ZBrush'u 3, ale pod Viste x64 , 4GB ramu, wydaje sie stabilny. :) o ile ta informacja cos pomoze :) ale zaglądną tutaj bycmoze inne osoby szukajace odpowiedzi co do visty x64 wiec mam nadzieje ze komus ta informacja sie przyda.
Rekomendowane odpowiedzi