Napisano 19 Czerwiec 200717 l Witam Własnie mam taki problem - jak robie render w większej rozdzielczości to mi sie w pewnym momęcie max sam wyłącza i pojawia sie tylko informacja o błędzie który mozna przesłac do serwisu... sa tam podane konkretne pliki, ktore beda wysłane, które chyba powodują ten błąd /ale ich nazwa nic mi nie mowi/ Do rozdzielczosci 800x600 rendry jeszcze sie robią /bez względu na jakos renderu/ ala jak zaczyna mielic scene w 1280x960 to w trakcie wywala tego maxa... zauwazylem ze wywala sceny ktore wymagaja dłuzszych obliczen... dla przykladu ta sama scena z displacement wywala bład a bez disp. idzie duzo szybciej i bez błedów... Wczesniej mialem maxa i nic takiego sie nie dzialo ale kilka dni temu mialem formata i instalowalem na nowo... korzystam z Vray`a 1.5RC3... zalezy mi na czasie bo oddanie pracy mam jutro... w sumie moge robic rendery ale ich jakosc w tej bezpiecznej wersji jest uboga... co to moze byc z bład??
Napisano 19 Czerwiec 200717 l Autor athlona64 3200+, 1GB ram, ATI Radeon x800 GTO, zasilacz Tagan 420W tez czasem podczas samej pracy w maksie wyskakuje mi info cos z pamięcia /ze za mało czy cos/ i maks tez sie wyłacza ale wedy pyta przed czy nagrac scene... a w powyzszym przypadku poprostu podczas renderu nagle znika max i pojawia sie info o problemie.... wiec znow to samo... raport błędow zawiera pliki - dmpuserinfo.xml - 3dsmax_minidump.dmp z tego co czytam to te pliki zawieraja info o moim sprzecie i info o problemie....