Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,mam kłopot z 3 D MAXem , którym zajmuje się od pół roku .Wykonałam już kilka wiz. ale nieszczególnych.Teraz wykonuje projekt autorski mebla szklanego wywijanego w różne strony-jednym określeniem duże ,,S", stół ma być podświetlany oświetleniem diodowym w zieleni i nie daję rady.Stół mam cały zrobiony i zwymiarowany , mapy przydzielone , ale podświetlenie niestety nieobecne .W turialach znalazłam oświetlenie laserowe , ale to mi nie pasuje , ponieważ stół jest wywyjany i na całej długości ma być oświetlony.A niestety bez takiego oświetlenia diodowego cała koncepcja legnie w gruzach .Czy może jest jakiś sposób zastąpienia tego typu światła? Bardzo proszę o pomoc wszystkich uzytkowników niestety czas mnie nagli.Pomóżcie i dajcie mi znać jak mogłabym to zrobić.

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc:)

Witam ponownie , stół ma pośrodku kanał w który wprowadzony jest sznur z diodami , które rozdzielają się na całej długości tworząc efekt podświetlenia.stół montowany jest do ściany i podłączenie diod jest również z puszki w ścianie.

Szkło jest w kolorze ciemno zielonym .Znalazłam turial o świetle neonowym , ale też mi nie wyszło , może dlatego ,że turial był przedstawiony na tekście i zamkniętych spajnach , a ja rysując linie spajnowe i pózniej modelując zaokrąglenia coś musiałam przeoczyć -choć wielokrotnie powtarzałam tę czynność nie wyszło.

Używam 3D MAXA 7 , a renderuję chyba RENDER SCENE , słuchajcie dopiero zaczynam i niewiem , gubię się w tym programie ma dużo elementów . Ale szybko się uczę i mam nadzieję ,że jakoś uda mi się wykonać ten wizual.

A teraz jeśli mi się uda dodać obrazek tego stołu to Wam pokaże.Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chyba cos w stylu diody z jednej strony skierowane do srodka szkla zamontowane na jednej krawedzi

Napisano

hi

napisz jak zaprojektowano to oświetlenie w projekcie autorskim. wtedy będziemy mogli wymyśleć coś razem :)

Napisano

Pokaż co masz, to się pomyśli;) tak po macoszemu trudno coś doradzić.