Napisano 28 Czerwiec 200717 l Prosiłbym bardzo o sugestie, chce kupić laptopa i dysponuje budżetem max. 8000 pln, cały czas przeglądam, szukam ofert, pisze nowe posty :) mnóstwo sie juz dzięki wam dowiedziałem, ale nadszedł czas wyboru i musze sie na cos w końcu zdecydować, postawiłbym na IBM Z61p , ale moje myśli ciągle krążą wokół MacBook'a Pro, który jednak w konfiguracji najbardziej mnie zadowalającej przekracza mój budżet, zszedłem wiec o półke niżej i oto co apple za 8000pln proponuje: MacBook Pro 15.4" 2.2GHz Core 2 Duo/2GB /120GB /SD /AP /BT IBM Z61p vs MacBook Pro Najważniejsze różnice: wyświetlacz: IBM: 15,4 cali , rozdzielczość 1920x1200, typ ekranu TFT WUXGA MacBook Pro : 15,4 cali, rozdzielczość 1440 x 900, typ ekranu TFT Procesor: IBM : 2 GHz Intel Core 2 Duo, T7200 MacBook Pro :2,2 GHz Intel Core 2 Duo Grafika: IBM: ATI Mobility FireGL V5200, 256 MB (prawdopodobnie GDDR2 ) MacBook Pro: NVIDIA GeForce 8600M GT z 128 MB pamięci GDDR3 SDRAM Są to chyba najważniejsze parametry w laptopie, tak wiec mam nadzieje ze na ich podstawie uda sie komuś rozwiać mój dylemat. Bardzo proszę o wskazówkę, radę, wybór. pozdrawiam
Napisano 29 Czerwiec 200717 l arturprx2 napisał: spoko ja na pierwszym roku kupiłem ibm'a R51 i do tej pory sprawdza sie na 6 z + i bije na łeb nie jednego stacjonarnego w swojej klasie wiec od siebie polecam IBM'ki zayebiscie stabilne, mój chodzi od 3ech lat przez 24h/dobe dzień w dzień przez okrągły rok molestowany maxem, cadem, i photoshopem. sprzecik pierwsza klasa ale po wakacjach inwestuje sporą kaske w maszynke stacjonarną ... tego jednak zaden laptop nie przebije Jasna sprawa ze IBMka ;) z własnego doświadczenia gwarantuje 200% satysfakcji, te kombajny są nie do zarżniecia ;)