Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Słyszeliście o tej kontrowersyjnej grze ?

Ma bardzo ładnie zrobione modele i w związku z tym mam małą prośbę. Mógłby ktoś wyciągnąć model limuzyny prezydenckiej i samego Kennedy'ego ?

Tu można ją zassać (20mb):

www.victorygames.com.pl/gry.php?nr=669

Tu macie programy do wyciagania plików:

http://www.telefragged.com/wally/downloads.shtml

http://wiki.xentax.com/index.php/Extraction_tools

Wyciąganie jest łatwe ale nie wiem które rozszerzenia to modele.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

P.S.

Albo może ktoś powiedzieć które pliki są modelami to sobie je sam wyciągnę ?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Coś mi się wydaje, że jeśli nawet wyciągniesz pliki modeli, będą to tylko modele wyeksportowane. Plików nadających się do bezpośredniego otwarcia w typowym programie 3D bez odpowiedniego pluginu pewnie tam nie będzie.

Napisano
  • Autor

Ale chyba da się to jakoś skonwertować ? Chwilowo myślę aby w ogóle wyciągnąć te pliki a potem się pomyśli...:)

Ta gra chyba jedzie na enginie Quake'a. Wszystkie pliki są spakowane w plik *.WAD

Napisano

Zależy do czego Ci taki 'wyciągnięty' model jest potrzebny. Sam swego czasu 'wyjąłem' mnóstwo modeli i textur z różnych Unreali, Quake3, itd. Ale tylko i wyłącznie w celu zobaczenia 'jak to jest zrobione'. W takiej sytuacji jest to legalne. Jeśli natomiast chcesz ten model wykorzystać w swojej twórczości, przekonwertować do innej gry, itd. to wówczas jest to nielegalne i nie należy tego robić.

Napisano

albo napisac do autora po zgode, moze sam wysle siatke i tekstury :D

Napisano

z tym przekonwertowywaniem to głupia sprawa jest, uwielbiam grac takimi modelami z innych gier, chocby w ut2004 gdzie jest spro takich konwersji, dzięki temu i innym zabiegom\modom itp gra długo zyje i wogle frajda jest wieksza :)