Napisano 30 Czerwiec 200717 l Słyszeliście o tej kontrowersyjnej grze ? Ma bardzo ładnie zrobione modele i w związku z tym mam małą prośbę. Mógłby ktoś wyciągnąć model limuzyny prezydenckiej i samego Kennedy'ego ? Tu można ją zassać (20mb): www.victorygames.com.pl/gry.php?nr=669 Tu macie programy do wyciagania plików: http://www.telefragged.com/wally/downloads.shtml http://wiki.xentax.com/index.php/Extraction_tools Wyciąganie jest łatwe ale nie wiem które rozszerzenia to modele. Byłbym wdzięczny za pomoc. P.S. Albo może ktoś powiedzieć które pliki są modelami to sobie je sam wyciągnę ?
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Coś mi się wydaje, że jeśli nawet wyciągniesz pliki modeli, będą to tylko modele wyeksportowane. Plików nadających się do bezpośredniego otwarcia w typowym programie 3D bez odpowiedniego pluginu pewnie tam nie będzie.
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor Ale chyba da się to jakoś skonwertować ? Chwilowo myślę aby w ogóle wyciągnąć te pliki a potem się pomyśli...:) Ta gra chyba jedzie na enginie Quake'a. Wszystkie pliki są spakowane w plik *.WAD
Napisano 30 Czerwiec 200717 l czy to jest legalne ? gardzimy nielegalnymi praktykami i oprogramowaniem
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Zależy do czego Ci taki 'wyciągnięty' model jest potrzebny. Sam swego czasu 'wyjąłem' mnóstwo modeli i textur z różnych Unreali, Quake3, itd. Ale tylko i wyłącznie w celu zobaczenia 'jak to jest zrobione'. W takiej sytuacji jest to legalne. Jeśli natomiast chcesz ten model wykorzystać w swojej twórczości, przekonwertować do innej gry, itd. to wówczas jest to nielegalne i nie należy tego robić.
Napisano 1 Lipiec 200717 l Autor Jestem uczciwym obywatelem i nie chcę tego nigdzie wykorzystywać. ;)
Napisano 1 Lipiec 200717 l z tym przekonwertowywaniem to głupia sprawa jest, uwielbiam grac takimi modelami z innych gier, chocby w ut2004 gdzie jest spro takich konwersji, dzięki temu i innym zabiegom\modom itp gra długo zyje i wogle frajda jest wieksza :)