karolw Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 cześć, mam do zrobienia kilka ujęć tego zespołu domków. renderuje v-ray sun i sky image sampler QMC gi 1.iradience map 2.light cache materiały vray standard [/img]
heaven Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 fajnie by bylo gdybys cos zrobil z tymi teksturami.. to sa cegly ? z daleka widac rozmazane drewno. drzwi maja ta sama teksture. wygladaja jak zamurowane z malym okienkiem. poprosze render tego wielkiego domu z niebieskim dachem
Pinki Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 textury bardzo slabe.. Heaven dobrze mowi.. drzwi wygladaja jak z cegiel.. na drugim renderze ten asfalt odbija jak lustro.. :/
karolw Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Napisano 1 Lipiec 2007 dzieki za odpowiedz! tak to wyglada z drugiej strony, chyba jest już trochę lepiej, bardziej drewniano. [/img] nie wiem czy próbować zrobić trawę hai&fur'em. a najwiekszy problem bedę miał z drzewami, nie mam bibliotek, i nie wiem jak się do tego zabrać. proszę dalsze sugestie.
Pinki Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 spojrz na to swoje "drewno" i zastanow sie czy to poprawnie wyglada.. nawet pixele na renderze widac.. fuj.. :/ postaraj sie to jakos rozmaicic.. drzwi inna textura sciana inna... ps. ten dach to z czego wykonany - z betonu ?
Norwag Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 ogolnie nie jest zle ale tekstury pozostawiaja troche do zyczenia... popracuj nad nimi proponowalbym sciany zrobic texturka tynku (kolory jasne) a drzwi jakies ciemniejsze drewno i takie bardziej jednolite a nie sloje na pol drzwi ;]
heaven Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 na pierwszym nowym renderze trawa na dachu po prawo jest do kitu.. laczy sie z trawa na ziemi. sprawia to wrazenie ze nie ma tam nic za drewniana sciana.
karolw Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Napisano 1 Lipiec 2007 jeszcze to nie to... trawa chyba jednak musi być hair fur. drzewka standarowe maxa część aluminum znikneło bo jeszcze nad tym pracuje.
heaven Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 z drzewkami lepiej :) widze nowe teksturki :) ale z czego sa te dachy za takie gladkie ? ale znow zrobiles teksture sciany i drzwi taka sama.. to samo drewno.. widac to w tym dlugim budynku. a no i ja bym zrobil cos bo miedzy budynkami jest taki sufit z trawa ... ta trawa wyglada tak jakby nie bylo tam sufitu i ot tak sobie wisi :P
carlosss Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 jeżeli miała być makieta to jest ok jeżeli wizka to jest już gorzej ;] uvw tutorial koniecznie przerobić marsz :D :P
nextgen Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Zgadzam się z carlosssem....na makiete by stykło, ale wydaje mi sie, że miałeś co innego na celu...Zmien teksture dachu, ...troche sie poprawileś niż na początku z teksturami, ale nadal nie wygladają najciekawiej.
Yaro16 Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 textury do wymiany,urozmaić trochę to monotonne mini miasto;d
Rekomendowane odpowiedzi