Napisano 4 Lipiec 200717 l Witam wszystkich forumowiczów Dopiero sie przesiadam na Rhino - ale mam pewien ciekawy problem. Ktos mi powiedział że nawet najlepsi graficy na tym sie wykładają. A mianowicie jak zrobić wannę w rhino? Niby proste ale nie do końca. Jak zrobić w Rhino coś podobnego do tej wanny http://www.kolo.com.pl/panda/wanny/wanny_panda/wanny_wanny_panda_952.html Jak to jest z zachowaniem wymiarów? Moze to być traktowane jako rysunek techniczny? Powiem ze ze względu na swoją cenę rhino jest godne uwagi - a słyszałem że w reklamie używaja głównie rhino.
Napisano 4 Lipiec 200717 l z wymiarami nie będzie problemu rhino ma bardzo fajne funkcje aby wszystko było dokładne sama wanna hmm niby łatwa ale trzeba by pewnie było pokombinować z powierzchniami zrobić jakieś obrysy tej wanny i potem się bawić, ale myślę, dojście do tych kształtów to kwestia czasu;)
Napisano 4 Lipiec 200717 l no tak ale jak zacząć? Nie musża byc takei wymiary jak na rysunku - coś zbliżonego. Trudnosci mam z przodem i tyłem sam środek jest prosty ale zrobić przód i połaczyć go ze srodkiem to jest coś
Napisano 4 Lipiec 200717 l ja bym tak zaczął reszta to już pikuś zrobić 2 kształty potem loft aha z tego dolnego kształtu patcha zrobić i fileta między tym to tak na szybko bez wymiarów machnąłem:)
Napisano 7 Lipiec 200717 l Nie widze większych problemów prosty obiekt. Jak będe miał normalny transfer spróbuję to zrobić . Chwilka zabawy , kurde późno już :/