Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dla przykładu wpisuję sobie do pole length 45,5, a max automatycznie zaokrągla mi to do 45, gry wpisuje 45.5 (kropka zamiast przecinka) to nawet łyknie, ale jak klikam w innym polu, to znowu mi zaokrągla do tych 45 ! Spinner snap oczywiście wyłączony.

Przeglądałem opcje chyba z 10 razy, nawet reinstala próbowałem i ciągle nic...

Daje browara dla osoby, która mi pomoże...

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 917
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Customize > Preferences > General i tam masz Spiners i Precision i tam pisa do ilu cyferek po przecinku zaokrągla.

Jeśli pomogłem to niestety piwa nie przyjme, jestem na antybiotykach chwilowo :)

Napisano
  • Autor

mirach - niestety :/

Mam standardowo 3 ustawione :( zresztą jak klikam strzałkami w góre, albo w dół, to pokazuje 3 miejsca po przecinku, ale wpisywanych z klawiatury nie chce przyjąć...

Jakieś inne pomysły ?

PS. nie napisałem wcześniej: max9 z sp2

Napisano

Hm, nie masz coś z klawiaturą w windzie poprzestawiane?

Bo ja teraz patrzam (chociaz mam max'a 8) i mam dokladnie na odwrót. To znaczy jak wpisze np: 5.55 to mi zaokrągla do 5, a jak wpisze 5,55 to łyka bez problemu. Skoro reinstalka maxa nie pomogła to może w windzie leży problem.

Napisano
  • Autor

No właśnie wszędzie działa dobrze, w maxie też pokazuje przecinek przy wpisywaniu.

Ale problem rozwiązał się sam... poniekąd... Tym razem max odwalił mi numer w rozsypanym menu (potracił ikonki na górze itp. było o tym już kiedyś na forum), tylko tym razem Load custom ui, ani usunięcie 3dsmax.ini nie pomogało, więc zrobiłem kolejnego reinstala+sp2 i o dziwo jest dobrze 8/

Podsumowując: 3ds max dziadzieje

PS. mirach - chciałem ci dać repa, ale nie moge :/ innym razem nadrobie :)