Napisano 31 Październik 200222 l Pytanie banalne- jak zniwelowac efekt rozmywania , rozciagaina sie tekstur ?Zrobic teksture w wiekszej rozdzielczosci a moze da sie zrobic cos jescze?
Napisano 1 Listopad 200222 l oj chyba będziesz musiał zrobić większą textórke a zależy to jeszcze czy mam być powtarzalna jak np mur czy nie pozatym kiedyś wpadł mi taki sofcik w łapki co robił powtarzającą sie textóre że niebyło wiadać łączeń jak by ktoś to znał to niech poda nazwę :D
Napisano 1 Listopad 200222 l Autor no to raczej byla by textura powtarzalna - podam odrazu w jakim przykladzie mi sie to zrobilo - tutorial \"cave\" w miejscach gdzie jest w miare plasko wszystko jest ok ale tam gdzie są jakies wieksze uwypuklenia textura jest ostro rozciagnieta.
Napisano 1 Listopad 200222 l do robienia powtarzajacych sie tekstor mozna uzywac l PAINTERA tam jest taka opcja define pattern
Napisano 1 Listopad 200222 l już ściągam thx brushe :) co do pytania no to pozostaje ci chyba wyżej wymieniony programik lub większa textura albo zrobić wszystko za pomocą mapek proceduralnych co wyklucza ten efekt czyli żadnych Jpg tylko mapki [Edited on 1-11-2002 by Leviathan] [Edited on 1-11-2002 by Leviathan]
Napisano 9 Listopad 200222 l jest taki programik do zwiŕkszania rozdzielczoÂci plikow graficznych wszelkiego rodzaju nazywa siŕ s-spline2 i jest baaardzo po┐yteczny, shareware, rejestracja chyba $30 czy co ko│o tego
Napisano 30 Listopad 200222 l do powtarzajacych się tekstur można użyć programu PHOTO SEAM ,ma dużo ciekawych opcji :-)
Napisano 12 Grudzień 200222 l A ja wam dołożę jeszcze dwa programikia, takie nieduże. Pierwszy to Corel (ale chyba nie jest shareware) jest tam taki programik do robienia tekstur, który umożliwia wł±czenie kafelkowania czy jako¶ tak wtedy robi teksturę, która powtarza się na krawędziach. Drugi to niestety też nie sharewarowy Photoshop (pewnie się z nim spotakli¶cie ;)). Tam można nieĽle pokombinować z nakładanymi warstwami i przesunięciami tychże warstw (dokładnie opisane to było w magazynie ComputerArt chyba przedostatnim) Ta druga sztuczka jest możliwa do osi±gnięcia też na innych popluarnych programach tego typu:D