Bar_hunter Napisano 31 Październik 2002 Napisano 31 Październik 2002 Pytanie banalne- jak zniwelowac efekt rozmywania , rozciagaina sie tekstur ?Zrobic teksture w wiekszej rozdzielczosci a moze da sie zrobic cos jescze?
Leviathan Napisano 1 Listopad 2002 Napisano 1 Listopad 2002 oj chyba będziesz musiał zrobić większą textórke a zależy to jeszcze czy mam być powtarzalna jak np mur czy nie pozatym kiedyś wpadł mi taki sofcik w łapki co robił powtarzającą sie textóre że niebyło wiadać łączeń jak by ktoś to znał to niech poda nazwę :D
Bar_hunter Napisano 1 Listopad 2002 Autor Napisano 1 Listopad 2002 no to raczej byla by textura powtarzalna - podam odrazu w jakim przykladzie mi sie to zrobilo - tutorial \"cave\" w miejscach gdzie jest w miare plasko wszystko jest ok ale tam gdzie są jakies wieksze uwypuklenia textura jest ostro rozciagnieta.
brushe Napisano 1 Listopad 2002 Napisano 1 Listopad 2002 do robienia powtarzajacych sie tekstor mozna uzywac l PAINTERA tam jest taka opcja define pattern
Leviathan Napisano 1 Listopad 2002 Napisano 1 Listopad 2002 już ściągam thx brushe :) co do pytania no to pozostaje ci chyba wyżej wymieniony programik lub większa textura albo zrobić wszystko za pomocą mapek proceduralnych co wyklucza ten efekt czyli żadnych Jpg tylko mapki [Edited on 1-11-2002 by Leviathan] [Edited on 1-11-2002 by Leviathan]
svistak Napisano 9 Listopad 2002 Napisano 9 Listopad 2002 jest taki programik do zwiŕkszania rozdzielczoÂci plikow graficznych wszelkiego rodzaju nazywa siŕ s-spline2 i jest baaardzo po┐yteczny, shareware, rejestracja chyba $30 czy co ko│o tego
Andik3D Napisano 30 Listopad 2002 Napisano 30 Listopad 2002 do powtarzajacych się tekstur można użyć programu PHOTO SEAM ,ma dużo ciekawych opcji :-)
Bacry Napisano 12 Grudzień 2002 Napisano 12 Grudzień 2002 A ja wam dołożę jeszcze dwa programikia, takie nieduże. Pierwszy to Corel (ale chyba nie jest shareware) jest tam taki programik do robienia tekstur, który umożliwia wł±czenie kafelkowania czy jako¶ tak wtedy robi teksturę, która powtarza się na krawędziach. Drugi to niestety też nie sharewarowy Photoshop (pewnie się z nim spotakli¶cie ;)). Tam można nieĽle pokombinować z nakładanymi warstwami i przesunięciami tychże warstw (dokładnie opisane to było w magazynie ComputerArt chyba przedostatnim) Ta druga sztuczka jest możliwa do osi±gnięcia też na innych popluarnych programach tego typu:D
Rekomendowane odpowiedzi