xMark Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 czy ktos mi moze opisac metode robienia rowkow w samochodzie?? bo wszyscy mowi uzyj chamfera, ale ja nie wiem jak... wiem gdzie on jest i wogole ale nie wiem jak krok po kroku zrobic. i zeby pozniej nie bylo zaokrgles po ucyciu meshsmooth. z gory dzieki [pomocy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 29 Listopad 2003 Share Napisano 29 Listopad 2003 No to tak. Wybierz tryb pracy na krawedzich zaznacz krawedzie na ktorych maja byc rowki, daj chamfera o wartosci np.1, pozniej przechodzisz w tryb poligonow i zaznaczasz nowo powstale pligony dajesz dwa razy extrud, najpierw o malej wartosci np. 0.1 (po to aby byly ostre krawedzie), a potem wiecej wedlug wlasnego uznania. Mozesz dac tez trzeci raz o malej wartosci. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 29 Listopad 2003 Autor Share Napisano 29 Listopad 2003 dzieki wielkie :D od razy zabieram sie do pracy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi