GpS20 Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Witam... Na początek powiem, że jestem na poziomie początkującego ludka więc proszę o (że tak się wyrażę) łopatologiczne wytłumaczenie bo do mojej czaszki cięższe tłmaczenie może nie dotrzeć ;) Posiadam 3DS Maxa 9. Otóż moje pytania brzmią: 1) Gdzie jest w 3DS Max 9 opcja skalowania (robię teraz lampkę nocną PitEr-a i zatrzymałem się na miejscu skalowania NON-UNIFORM'em wzgl. osi XY) - link -> http://www.max3d.pl/tut.php?id=17 2) Czy można pobrać z jakiegoś miejsca gotowe tekstury np. nieba, drewna, szkła itd. itd. (ewentualnie jak to szkło zrobić) Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. --- jeszcze jedno pytanie o którym zapomniałem: Czy można przesuwać jakoś widok na plany (w górę, w dół, w lewo, w prawo) TOP, LEFT, FRONT podobnie jak w przypadku PERSPECTIVE?
Topek Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 witam. pokrotce 1)- znajdziesz w help'ie 2)- przeszukaj linki w dziale Texturing&Lighting, pwinienes znalezc cos dla siebie (temat szkla byl walkowany na forum wielokrotnie-uzyj search'a) 3)- pewnie mozna :)
Rekomendowane odpowiedzi