Skocz do zawartości

Layout: Suknie slubne i cos jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chcalbym prosic was o opinie na temat tych layoutow. Pierwszy to suknie slubne robione dla pewnej pani, myslicie, ze jej sie spodoba? Z poczatku nie mialem pomyslu na ta strone w miare dziubania troche pomyslow mi przyszlo. Drugi layout to strona dla kolegow z zespou hmon. Tutaj pomysl juz mialem w glowie a co z tego wyszlo ocencie sami

www.polik.ovh.org/arch/suknie1.jpg

www.polik.ovh.org/arch/suknie2.jpg

www.polik.ovh.org/arch/hmon1.jpg

Licze na wasze fachowe opinie :)

Pozdrawiam, Polik!

Linki wygasly? / knysha

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Moim zdaniem pierwszy ma przyjemną kolorystykę ale urok psuje typografia informacyjna - nie pasuje do ozdobnego liternictwa pozycji menu.

Wydaje mi się, że zdjątko po lewej stronie mogłoby przedstawiać jedynie jedną panią w sukni w całości nie ściętej ornamentami.

No ale tylko tylko moja opinia.

Pozdrawiam

Giorgione

Napisano

1 i 2 słabiutko, jak dla mnie fatalne jest te połączenie brazu z zielenią, do tego te tandetne kwiatuszki i szlaczki. Cień pod główną częścią jakby ditherem potraktowany (ja rozumie troske o rozmiar, ale jaśli będzie to .jpg, to takie ziarno więcej zje niż gładkie przejście, a dzisiejsza przepustowość łącz pozwala już mnie (co nie oznacza, że wcale) troszczyć się o rozmiar grafik). O typografii już było, więc jeszcze do 2-ki to ta przeglądarka otworzona na głównej stronie wprowadza chaos, główka kobitki w tle jest w połowie ucięta, nie ma wyrażnego podziału na to co jest ważna, a co jest tłem.

Co do ostatniego: fajne :)

Napisano

No to mamy po jeden :) Wg. mnie polaczenie zieleni z brazem nie jest takie zle czesto sie to stosuje. Zgadzam sie co do typografii ale zawsze mam z tym klopoty, nie mysle o texcie podczas projektowania i to moj blad. Chyba rzeczywiscie wysune zdjecie kobitki na pierwszy plan a galerie z sukniami troche rozciagne zeby schowac strone glowna.

aha jezeli chodzi o tandete to wolalem zrobic strone bardziej komercyjno-kolorowa niz pchac sie w klimatyczne rozwiazania bo wydaje mi sie, ze klienkta i tak by tego nie docenila a wrecz przeciwnie

i jeszcze jedno :) macie jakis pomysl zeby poprawic typografie, czego mam sie trzymac, na co zwrocic uwage?

Napisano

Polik -> mi layout sukni się zupełnie nie podoba. Jest zbyt na luzie jak na taką okazję. Trzeba się wczuć w klimat strony. Myślę, że oscylacja między brązami, kremowymi, żółtymi i może pastelowymi różowymi byłaby tu jak najbardziej na miejscu. Ciekawym punktem zaczepnym może być tło modelki jak i wzór na jej sukni. To akurat jest najfajniejszy element layoutu.

Modelka po lewej stronie ciekawie suknię umieściła na ziemii. Jeśli zdjęcie obejmuje również jej dół to można pomyśleć nad wyjęciem jej poza ramy trzymające wszystko w kupie.

Co do Hmona. Nie znam tego zespołu ale po nazwie albumu "Fuck the Bitch" ;) wnioskuję, że jest to jakiś mocny rock zespół. Tu z kolei uważam, że jest za spokojnie na stronie. Małe elementy menu, mały element "głosuj na nas" itd. Można lay pobródzić, h-shop zdjąć z głowy członka, trochę się flashem pobawić, żeby wprowadzić kontrolowany chaos (tak, wiem, trochę oksymoron ;) )

pracuj Poliku, pracuj

pozdro

Napisano

dolujacy ale za to konstruktywny post Leru :) No rzeczywiscie teraz widze, ze moznabylo spojrzec na to z innej perspektywy. Ale tak to jest jak sie ma pustke w glowie i praktycznie zadego pomyslu na strone.

Jedyne zalozenie jakie mialem przed robieniem tej strony to zeby nie byla jak te wszystkie weselne tzn obraczki, golabki itp. chcialem cos innego ale widocznie mi nie wyszlo :) trudno zdarza sie... Niestety layout posszedl juz do klientki, zobaczymy czy jej sie spodoba.

Co do HMON i "Fuck the bitch" to przesada, nie sa az tacy strashni :)

Dzieki wszystkim za opinie!

PS. jak ogladalem niektore z prac w WebArt to uswidomilem sobie, ze jestem jakies 3-4 lata do tylu z robieniem stron.